MedIQ

A konferenciák egyre drágábbak. Ott a regisztrációs díj, a szállás meg a sok utazás. Ezért kerülnek annyira előtérbe a virtuális világok, köztük a Second Life, ahol már szerveznek konferenciákat. Az egyik érv ezek ellen az szokott lenni, hogy személytelenné válik a folyamat, mert hiába vannak ott az avatarok, a szemtől szembe kapcsolatok nem tudnak kialakulni.

Viszont egyrészt a legtöbb valós konferencia is küzd ezzel a problémával, mivel általában előkészítetlenek és a résztvevők csak keveset tudnak egymásról, márpedig úgy ismerkedni is nehezebb.

Ráadásul a New Scientist nemrég hozakodott elő egy szoftverrel, mellyel a gép előtt ülő felhasználó érzelmeit az avatar mimikájára tudják vetíteni. Így néz ki mindez képben:

 

Na valahogy ezzel együtt lehetne a valósra közel teljesen hasonlító konferenciát szervezni és rajta részt is venni a kényelmes otthoni fotelből.

További olvasmány:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr21579359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HoldenCaulfield · http://kaizen.freeblog.hu 2008.07.22. 09:44:50

Alapvetően egyetértünk, hiszen nemsokára űrutazó nép leszünk, és nem biztos, hogy mindenki majd át akar ruccanni a Tau Cetire egy exobiológiai konferenciára :)

Ami hiányozni fog egy ilyen világban, az az, hogy bizonyos dolgok csak személyesen "jönnek át". Az, AMIT az előadó mond, az a SL-ban is OK, de AHOGY mondja, az már (még?) nem.
süti beállítások módosítása