MedIQ

A Second Life, egy virtuális világ, melynek már 6.5 millió lakója van. Ma a kaszinókról, szerencsejátékról és a prostitúcióról szól, de azért értékes dolgokat is lehet ott találni. Összeszedtem a 10 legjobb orvosi site-ot a virtuális világban. Olyan helyeket, melyek (reményeim szerint) kulcsszerepet fognak játszani a jövő orvosi oktatásában.

1. Ann Myers Medical Center: a legjobb orvosi központ, ahol már idén júliusban kipróbálhatják magukat a medikusok az első orvosi szimulációk keretein belül. Én is részt fogok venni, így első kézből fogtok infókat kapni az újszerű oktatási módszerekről.



2. Heart Murmurs: a szívhangokat nagyon nehéz elsajátítani, ebben az épületben viszont begyakorolhatjuk azokat virtuális betegeken. Akár ezerszer is meghallgathatunk egy zörejt, így tanulva meg a nehezebb kórképek jellegzetességeit.



3. The Gene Pool
: fantasztikus, a genetika oktatására teremtett épület, melynek a vezetőjével és ötletgazdájával a napokban fogok interjút készíteni. Kvízek, leírások, animációk, és akár viselhetjük is kedvenc kromoszómánkat.



4. Virtual Neurological Education Centre: egy ideggyógyászattal foglalkozó központ, tele oktatási lehetőségekkel. Na ki fekszik az asztalon?



5. Wheelies @ Second Ability: ki lehet próbálni egy kerekesszéket, meg lehet tapasztalni, milyen nehéz közlekedni vele. Azért hozták létre, hogy felhívják a figyelmet a valamilyen hátránnyal élők nehézségeire.



6. Orvosi könyvtár a Health Info szigeten: a legnagyobb egészségüggyel foglalkozó sziget a Second Life-ban. PubMed kereséseket is végezhetünk, rengeteg informáló leírást gyűjtöttek a szerzők össze a mellráktól kezdve a fontosabb orvosi problémákig.



7. Centers for Disease Control and Prevention: az USA egyik legfontosabb megelőző orvostani szervezete. Gyengécske az építményük, de már a jelenlétük is nagy jelentőségű, hiszen hatalmas szervezetről van szó, és az elsők között kapott rá a Second Life nyújtotta oktatási lehetőségekre.



8. UC Davis’ Virtual Hallucinations: hallucinációk segítségével érezhetjük át, milyen  érzés pszichológiai problémákkal küzdeni.



9. Hottie Hospital: hát egy furcsa kórházról van szó, hiszen még a nővér-vezérelte sperma-extrakció is a szolgáltatások között van. A Second Life, hogy így mondjam, nem szenved hiányt a szexuális szolgáltatásokban, így az orvostudomány sem úszhatta ezt meg.



10. RX Pirates: egy egészen idióta orvosi múzeum. A kép önmagáért beszél:



10+1: Play2Train: A Play2Train egy új, elképesztően innovatív projekt. Nagy volumenű orvosi szimulációkat végeznek. A videón egy katasztrófahelyzet elhárításán munkálkodnak:




Ha ismertek érdekes orvosi helyeket a Second Life-ban, kommenteljetek bátran. Ha szeretnétek ellátogatni valamelyik helyre, szívesen kalauzolok bárkit.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr41101232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liget utca · http://ligetutcaoroshaza.blogspot.com/ 2007.06.18. 23:11:41

Van valami nemzetközi orvosblogos verseny.
Egy magyar szokta megnyerni, 8aki asszem az egyetlen magyar induló, de ez nem tuti).

Nem indulsz azon? Az angol nyelvűvel. Mert nagyon jó és hasznos és érdekes amiket írsz!

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.06.19. 07:52:09

A Scienceroll blogom különdíjat kapott a januári Orvosblog világversenyen. A mostani Bloggers' Choice verseny Health kategóriájában pedig vezet a Scienceroll.

Úgyhogy próbálkozok én. :)

b3ck · http://b3ck.net/ 2007.06.19. 09:00:30

Nagyon rákaptál erre a Second Life-os témára. :)

Orosz Viktória · http://cogito.blog.hu 2007.06.19. 09:03:11

Szia! Engem ez a Heart Murmurs nagyon érdekelne, de nem igazán igazodtam még el. Ha esetleg valami elérési útban segítenél nagyon megköszönném.

Orosz Viktória · http://cogito.blog.hu 2007.06.19. 09:07:03

ÉS regisztrációnál melyik "community"-be ajánlatos regisztrálni?

Orosz Viktória · http://cogito.blog.hu 2007.06.19. 16:15:10

A regisztráció megvan. Viszont mindent megtaláltam szinte, de a Heart murmus-t még nem. Nagyon tetszik, cask még nagyon új. Ha valamikor fenn vagy, szívesen Veled tartanék.

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.06.19. 16:23:25

Szia! Az angol posztomban minden pont végén ott egy TELEPORT gomb, azzal tudsz közvetlenül odateleportálni: tinyurl.com/yr4v2h

Amúgy pénteken vizsgázom, utána összefuthatnánk bent. :)
süti beállítások módosítása