MedIQ

James Bateman arról beszél a lenti videóban, hogyan lehet felhasználni egy virtuális pácienst a medikusoktatásban. 

Egy másik hír pedig, hogy fejlesztés alatt áll egy olyan eszköz, mellyel vizsgálatokat lehet szimulálni. A videón lévő készüléket magam is kipróbáltam az idén. Az orvosi oktatásban nagyon gyakran nem jut idő/hely/lehetőség kipróbálni olyan vizsgáló eljárásokat, mellyel a végzett orvos nap, mint nap találkozni fog. Ilyen megoldásokkal ez a probléma kiküszöbölhető. 

További olvasmány:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr141314290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drHorváthTamás · http://drhorvathtamas.com/ 2009.08.17. 11:49:16

Jó ez a műtét-szimulátor. Tényleg így kell végezni az orr endoszkópos vizsgálatát. Mármint nyilván nem csinálnak hülyeséget, hanem még az olyan "apróságra" is figyeltek, hogy először az alsó orrjáratot kel nézni, aztán a középsőt, stb. Főleg pont az olyan kényes helyeken jönne jól egy virtuális szárazedzés a valódi műtétek előtt, mint a melléküregsebészet, ahol szemet, agyhártyát is meg lehet sérteni. Egyszóval jó. :)
süti beállítások módosítása