MedIQ

Már vége van a konferenciának és lassan a szülészet szigorlatomra kellene tanulnom, de még megírom mi történt tegnap a Salon keretein belül. Ennek a lényege az, hogy szabályok és korlátok nélkül mutatják be munkáikat művészek, orvosok, szimulációt készítő mérnökök.

Én egy Second Life műhellyel készültem, ahol bemutattam, milyen orvosi szigetek vannak a virtuális világban és mi hogyan tartunk ott orvosi esetbemutatásokat. Az Ann Myers orvosi központot mutatja a kép, ahová több orvost is meghívtam virtuálisan. A résztvevők a hátam mögött álltak, kérdezgettek, és a Second Life-ban lévő orvosok, medikusok válaszoltak.

Chris Culbertson olyan kutatást végez, hogy a virtuális világ alkalmas-e a drogfüggők kezelésére. Két világot kreált, egy droggal teli, koszos világot és egy napos, rendezett világot. A kettő közötti kontraszt segített már tucatnyi drogfüggőnek a leszokásban.

Ez a VOXEL-MAN projekt, azaz az ember virtuális anatómiai képmását szeretnék létrehozni. Minden anatómiai képlet 3D-s formátumban, nagyon jó minőségben érhető el.

Biopsziákat lehetett szimulálni ezzel a 3D-s monitorral és azzal az eszközzel, mely a force-feedback révén olyan érzést nyújt, mintha valós szövettel dolgoznánk.

Az Eyeseecam egy olyan fejre szerelhető kamera, mely a szemmozgásoknak megfelelően pásztázza és rögzíti az eseményeket. Fogászatban, sebészetben tervezik alkalmazni.

Röviden ennyi. Az előadásom után, mely arról szólt, hogy a web 2.0 újabb eszközei hogyan változtatják meg a praktizálást, sok kérdés volt a Webicináról, melyről úgyis akartam egy külön posztot írni.

Holnap pihenőnap, aztán utazom haza.

Egy titkot elárulhatok a szervezőbizottság ebédjén elhangzottakból, nem zárhatjuk ki, hogy ez lesz az első nagy hírű konferencia, mely a Second Life-ban is megveti majd a lábát. Meglátjuk, mit hoznak a következő hónapok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr6896877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása