MedIQ

Feltűnt bárkinek is, hogy ez az egyetlen (nemhogy orvosi, de bármilyen témájú) blogkarnevál kis hazánkban? A blogkarnevál célja, hogy betekintést nyújtson a magyar orvosi, tudományos blogok világába úgy, hogy azoknak a legjobb cikkeit, posztjait válogatja ki és tárja az olvasók elé. Az érdeklődő olvasóknak így könnyebb megtalálniuk a legjobb cikkeket, a bloggerek pedig egyszerűen promótálhatják munkáikat. Lássuk az eheti termést:



Keszthelyi Gyula, blogger háziorvosunk, Bele fogtok pusztulni a reformba?? címmel örökzöld témához nyúlt, a Sicko című amerikai filmhez, melyen a MedIQ-en is írtam már egy hosszú posztot.
 


A Cogito Ergo Sum blogról, Orosz Viktória fantasztikus összegzést írt a magyar páciens kérdez, orvos válaszol lehetőségekről.

Dubecz Attila, a magyar web 2.0 sebésze, az egészségügyi kiadások növekedéseinek okait elemzi.

A Rezidens blog percről percre tudósít a tandíj újragondolásának kísérletéről.

Katona Zsuzsa az okkal rettegett, No. 1 szuperbaciról, az MRSA-ról írt, melyet a Doktor House-ban mörszának ejtettek...

A Science Light blogról a Hogyan káros az alkohol? című írást választottam ki, mert részletes, illusztrált és nagyon fontos kérdést feszeget. Tipikus magyar probléma.



Az Akciós Potenciálon a Hogy néz ki a másik fehérje? cikkben betekintést kapunk a bioinformatikába egy kis proteomikán keresztül.

A Critical Biomass blogon végre helyére kerül a Watson körül kialakult botrány, aminek eredményeképpen a DNS szerkezetének egyik felfedezője szinte minden posztjáról lemondott vagy lemondatták.



Azok az idős személyek, akik hasznosnak érzik magukat, akik úgy érzik, hogy fontos szerepük van, sokkal jobban megőrzik fizikai és szellemi állapotukat, mint azok a társaik, akik ezt nem így érzik. - írja Füredi Krisztián a Pszichológia blogján.

Jóföldi Endre a Speciális keresők: Gyógyszerkereső című posztjával kihagyhatatlan volt a mostani karneválból.

Két új blog is bekerül ezúttal a karneválba:

Az egyik a H2SO4 blog a Bukó a sisak? című érdekes kísérlet leírásával.



A másik pedig a Valami Ideg a Trust me, I'm a blogger írásával.

Remélem, tartalmas utazás volt a magyar orvosi és tudományos blogok világában. Nemsoká újra jelentkezünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr99217244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása