MedIQ

Újra itt vagyunk, hogy bemutassuk az orvosi blogoszféra legjobb magyar alkotásait a múlt hétről. Valakinek van valami kreatív ötlete a karnevál elnevezésére? A mostani túl hosszú. Ezúttal kevesebb blog szerepel a karneválban (lusta hetet tartott a magyar orvosi blogoszféra), de a végén kibővítem néhány érdekességgel.



A Cogito Ergo Sum az egészséges szív chartájáról beszél. Nagyon értékes cikk, rengeteg magyar kapcsolódó linkkel.

Dubecz Attila, kedvenc sebészünk, Micheal Moore Youtube üzenetét mutatja be nekünk. Moore Sicko című filmje, mely az amerikai egészségügyet provokálja, elképesztő visszhangot váltott ki az angol orvosi blogoszférában. Napjában 20-30 cikk jelenik meg még mindig a témában. Hamarosan én is írok erről...

Katona Zsuzsa egy híres, magyar orvost mutat be, Pikler Emmit, akiről Párizsban még teret is elneveztek. Ha már híres orvos, megragadom az alkalmat, hogy méltassam Zacher Gábor munkáját, aki toxikológus, osztályvezető főorvos a Péterfi kórházban. Nemrég láttam egy interjúját, sőt hallgattam is előadásait az elmúlt félévben, családias hangulatban (mivel kreditkurzus volt). Elképesztő elszántságú orvos, aki minden medikus előtt példaként állhat!

Füredi Krisztián Pszichológiai blogjából ma majmos cikket szemezgetünk: Emberekkel beszélgető majom. Bemutatja a majom által használt képeket is.

Íme néhány érdekesség az angol blog-hírvilágból:

  • A túlzott videójáték-használat nem nevezhető függőségnek. Tehát a videójátékok iránti fokozott igény sem sorolható pszichikai betegségek közé. Egyelőre...


Jövő héten találkozunk! Addig is blogra fel!

További olvasmányok:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr12108597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bani 2007.06.29. 22:35:13

Mindenképpen valami rövid,2-3 szótagos kifejezés kellene(azt könnyű megjegyezni:)).

Legelőször a KERINGŐ jutott az eszembe,a bálok,amikor mindenki a legjobb formáját adja,mint ahogy a heti BLOGTÚRA:)/várjunk ez sem hangzik rosszul:)/
De lehetne MEDBALL,amolyan angolszászos, forrókrumpli elven,benne minden játékszenvedéllyel:).
Vagy FIGYELŐ,bár ez elég snassz...
Vagy esetleg valami csillagászati kifejezés,monjuk ÜSTÖKÖS,vagy PERSEIDÁK,a legszebb 'csillagok',amik nem csak augusztusban láthatók!

Egyszerre ennyi jutott eszembe,de még gondolkodom:)

A legjobb bejövőkből tarthatnál szavazást,már úgyis olyan régen volt!:))

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.06.30. 08:16:08

Csak egy gondolat a videojátékokkal kapcsolatban. A játékfüggőséget már Magyarországon is az addiktológusok kezelik. (talán a Péterfyben van osztály külön erre) Akkor a videojátékokat hogyhogy kihúzzák ez alól a kalap alól?

ivcsek · http://balaton.blog.hu 2007.06.30. 13:54:44

Van egy legenda arról, hogy Rákosi, hívatta Kodályt, h. írna új himnuszt. A mesternek nem fűlött ehhez a foga, mikor lejárt az idő, a kopasz megkérdezte a mestert, h. megvan e a munkával?
Kodály egy üres papírt tett az óriási asztalra. Mikor a megrendelő kérdőre vonta, mi ez, csak ennyit válaszolt: "Jó a régi!"
BlogKarnevál? sz. kitűnő rovatcím :)

Nitro7 2007.06.30. 22:10:04

Orvosi blogkarneval, amit mediq jelentet meg: MedNeva'l

N7

zslog · http://lata.blog.hu 2007.07.01. 14:44:56

Blgokarnevál: blogdemo :-)
blogmustra :-) blogvizit :-)

hphp 2007.07.01. 15:01:16

blogszüret?

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.07.02. 20:39:15

Köszönöm a tippeket! Időközben felismertem, hogy nincs kis hazánkban más blogkarnevál... Így ezentúl Orvosi Blogkarnevál leszünk. :) Pénteken jelentkezünk...
süti beállítások módosítása