MedIQ

Addig vártam ezzel, míg végül megcsinálom magam. Mostantól hetente-kéthetente összegyűjtöm egy posztba a magyar orvosi blogoszféra legérdekesebb, leginformatívabb cikkeit. Ez a blogkarneválok feladata. Megkönnyítik azon olvasók dolgát, akik szeretnének átlátni egy témát, de nincs idejük sok blogot látogatni naponta.

Angol nyelven van két karneválom: van egy a klinikai genetikai témájában (Gene Genie, azaz a Gén dzsinn); és egy másik a web 2.0-orvostudomány kapcsolatáról (Medicine 2.0).

 

Íme hát az elmúlt hét magyar orvosi posztgyűjteménye:

Keszthelyi Gyula azon eheti cikkét tartottam fontosnak, mely a boncolási statisztikákról szóló bejelentés körüli vitát teszi végre helyre.

Bluelake a Cogito Ergo Sum blogon mindig eltalálja azokat a híreket, amik az angol orvosi blogoszférában is javában keringenek. Érdemes elolvasni az Új baktériumot találtak és A gyermekkori elhízás ellen posztjait.

Az Első Magyar Farma Blog az egyik kedvenc blogom, mely angol nyelven is arathatna. A legjobb a blog alcíme: a Pharm, ahol élünk... Dinnyés Imre és Palavics József írtak a Sicko-ról, Michael Moore új filmjéről (amit láttam és hamarosan én is írok róla); illetve egy új listáról, mely az angol orvosi blogokat boncolgatja.

Dubecz Attila, kedvenc sebészünk, bemutatta ausztriai előadását, illetve írt az egylábú színésznő esetéről.

Akiket érdekel a foci, nézzenek rá Pánics Gergely ortopédus cikkére, melyben Adebayor és Terry sérülésével foglalkozik.

Katona Zsuzsa már nem kezdő blogján mutatja be, hogy konferencián járt és megjegyezte:

Néha azért elgondolkodtatott: Kontinensünk nyugati részén dolgozó kollégák elboldogulnának-e itthon a mi szakmai- és munkakörülményeink között. Gyanítom csak azok, akik esetleg képzést kaptak katasztrófa- és válsághelyzetben történő gyógyításra. Büszke vagyok a magyar orvosok helytállására.


Én azt tapasztalom, egyre több orvosi blogger van, a meglévők is egyre jobban és érdekeseket írnak. Nagyon jó a tendencia. Csak így tovább bloggertársak! Ha valaki kedvet kapott a következő karnevál hosztolására, szóljon.
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr3999360

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: flores de papel para niños 2017.11.18. 23:42:00

Aplicacion ares gratis para bb 9000 - Gaba with adderall

Pingback: theitalianjob » Blog Archive » Blogkarnevál - Az étkezés rendje 2008.04.22. 07:02:04

[...]Ha érdekelnek a blogkarneválok, akkor íme néhány magyar változat: MedIQ: az első orvosi blogkarnevál (egyben a leghíresebb magyar), amelyik tematikus[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr_iMRE · http://www.evisit.hu 2007.06.15. 21:28:52

Akkor ez most egy történelmi pillanat? Az Első Magyar Blogkarnevál! Üdvözlöm ezt a karneválosdit, mert nagyon ráfér a magyar orvostársadalomra néha egy kis karnevál (virtuális). Öszödön túl is van élet! Köszöni az Első Magyar Farma Blog "jól csengő" nevének említését!

blog(onai) spagetti · http://blogonaispagetti.blogter.hu/ 2007.06.17. 10:04:56

Kedves NCurse!

Ha esetleg blogszemezgetés közben rábukkansz strokról, nyakszirt- és homloklebenyről írt posztokra, esetleg olvasol valamit a homloklebeny sorvadásról, kérlek linkeld el nekem a zsmaci@freemail.hu e-mail címre. Előre is köszönöm:)

Zoli (SSDB) 2007.06.18. 01:13:50

eddig jó :) folytasd majd ;)

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.06.18. 07:31:11

Köszönöm, fogom! :)

Te nem tervezel valami közéleti karnevált? Meghonosíthatnánk ezeket a közösségformáló trükköket kis hazánkban...
süti beállítások módosítása