MedIQ

Jól tudjuk, hogy egyre több oldal, szolgáltatás jelenik meg orvosi téren a weben, de a cukorbetegség mindig is kiemelt téma volt. Néhány olyan lehetőséget mutatok be, melyek kifejezetten cukorbetegséggel küzdő pácienseknek készültek. Mit tehet egy cukorbeteg a weben, ha a kórképéről szeretne többet olvasni vagy egyszerűen csak beszélgetni másokkal?

Olvashat blogokat: Ezek segítségével lehet legegyszerűbben naprakésznek maradni e területen, olvasni a legújabb vércukormérő eszközökről, stb.

  • Six Until Me: Kerri Morrone a világ egyik, ha nem a leghíresebb cukorbetege, aki már évek óta blogot ír küzdelmeiről. Volt szerencsém a Scienceroll-on interjút készíteni vele.
  • Diabetes Mine: Ha lehet így fogalmazni, akkor a második leghíresebb diabéteszes blog.
  • Blogabetes: Cukorbetegségről író bloggerek gyűjtőpontja, ahol olyan kiemelt írók dolgoznak, mint Kerri is, aki számos díjat nyert már. 

dlife.jpg


Követhet blogkarnevált: Létezik blogkarnevál, melyet a cukorbetegségről írnak. Egy-egy blog lehetőséget kap arra, hogy összegyűjtse az összes cukorbetegségről író blog legjobb cikkeit és egy téma köré rendezze. Így az olvasó egy helyen juthat hozzá a legjobb minőségű írásokhoz.

Közösségi oldalak:

  • SugarStats.com: a cukorbetegek online felügyelhetik a vércukorszintjüket, a gyógyszereket és az étkezéseket; feljegyezhetik a fizikai aktivitás változásait és mindezeket mutatós grafikonok segítségével tekinthetik át, melyek egy kattintással elküldhetők az orvosnak is.

  • TuDiabetes.com: Diabéteszes, egymást támogató/bátorító csoportok; a felhasználók által feltöltött videók, fotók;fórumok; diabéteszes keresőmotor; oldalak, hivatalos szervezetek, könyvek listái.


Nézhet videókat:


És a humor gyógyít...:



További olvasmány:

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr37195004

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Great Destroyer 2007.10.13. 13:19:01

Bocsi, de ez nagyon szánalamas... Én 15éve vagyok cukoreteg, de egyáltalán nem mondanám, hogy mennyi "küzdelemmel" és "szenvedéssel" jár, pedig naponta 4X adok be magamnak inulint. Akik játsszák az agyukat és mindenféle okosságokat hangoztatnak, hogy így vagy úgy kell csinálni ezt azt, azokat legszívesebben belelőném a dunába. Ha valakinek van egy csepp önfegyelme és betartja az orvosi javaslatokat, akkor annak egyáltalán semmilyen fennakadást sem fog okozni az életvitelében a cukorbetegség, tehát ostoba önsajnálkozó fórumokat sem kell olvasgatnia.

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.10.13. 14:45:42

De nem mindenkinek van egy csepp önfegyelme és szerintem őket is segíteni kell, ahol csak lehet. Ha szánalmas, ha nem...
süti beállítások módosítása