MedIQ

Új eszközről adott hírt a MedGadget.com, mellyel a cukorbetegeket szeretnék segíteni. A Huma-Pen Memoir, egy digitális inzulintoll, saját memóriával.

A cukorbetegségnek (diabetes mellitus) az I.-es formája már fiatalabb korban megnyilvánul és azonnali inzulinterápiát igényel, mivel a hasnyálmirigy nem tudja előállítani a megfelelő inzulinmennyiséget. A II.-es típus, vagy másnéven nem inzulinfüggő cukorbetegség terápiájában a 3-5. lépcsőben kap szerepet az inzulinpótlás előbb tabletta, majd injekció formájában. Az inzulinpótlás komoly odafigyelést igényel, ezért lehet nagy segítségére a pácienseknek a Huma-Pen Memoir.



Az eszköz feljegyzi a megfelelő dózisokat és véd a veszélyes túladagolás ellen. Vannak cukorbetegek, akik étkezésüktől függően akár napi 3-4 inzulinadagot is igényelnek, őket fokozottan kell védeni a túladagolás ellen. Rögzíti az elmúlt 16 dózist és be lehet táplálni, hogy mennyi a személyes, normális adag. A kupak eltávolításával a tollat a hashoz kell szorítani és a gombot nyomva tartani 5 másodpercig. Utána a kupak visszahelyezésével újból egy működő tollat kapunk.

Eddig is fejlesztettek már ki hasonló műszereket, de ez az első, mely nem egy egészségügyi eszközre hasonlít és memóiával is rendelkezik. A hivatalos kiadványban még több információ olvasható róla.

További inzulintollakról pedig a Wikipédia angol nyelvű cikkében esik szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr6139863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kazsu 2007.03.17. 16:52:28

Erre reagálnék: "Vannak cukorbetegek, akik étkezésüktől függően akár napi 3-4 inzulinadagot is igényelnek". A legjobb az lenne, ha minden cukorbeteg mindenkor az aktuális étkezéshez szükséges mennyiségű inzulint kapná: igy lehetne leginkább elérni az élettanihoz legközelebb álló inzulin- és vércukorszintet: csökkenhetne a cukorbetegség szövődményeinek kialakulása. De ehhez igen nagy fegyelem és kooperáció szükséges: nem mindenki alkalmas erre a napi többszöri inzulin adagolásra.

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.03.17. 17:41:31

Sőt ha még valaki kooperáció szinten meg is oldaná a dolgot, ott van a kérdés, hogy étkezésektől függően mekkora adagokat adjon be.
süti beállítások módosítása