MedIQ

Nemrég írtam a Sugarstats.com oldalról, ahol a cukorbetegek online felügyelhetik a vércukorszintjüket, a gyógyszereket és az étkezéseket; feljegyezhetik a fizikai aktivitás változásait és mindezeket mutatós grafikonok segítségével tekinthetik át, melyek egy kattintással elküldhetők az orvosnak is.



Most találtam egy másik közösséget a TuDiabetes.com oldalt, ami egyébként szorosan együttműködik az előbb leírt site-tal. Mit találunk a TuDiabetes-en?

  • Diabéteszes, egymást támogató/bátorító csoportokat
  • A felhasználók által feltöltött videókat, fotókat
  • Fórumot
  • Diabéteszes keresőmotort, ahol betegségünkről kereshetünk értékes információkat
  • Diabéteszes oldalak, hivatalos szervezetek, könyvek listáját
  • Diabéteszes blogokat az egész blogoszférából és a felhasználók által írt blogokat is


Igazi web 2.0-es összefogás, közösség a cukorbetegek számára.

Akit esetleg érdekel: a napokban hoztam le egy interjút a Sciencerollon Kerri Morrone-nal, aki a Six Until Me blogot, a blogoszféra egyik (ha nem a) legismertebb páciens és egyben diabétesszel foglalkozó blogját írja.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr12144192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarkiroka77 2007.08.20. 15:32:33

Nagyon érdekes és hasznos, amiről irsz, továbbitom is, mert ez sok embernek nyujthat segitséget!KÖSZI!

szorongó 2007.08.21. 21:31:43

Tudtad, hogy pl. Finnországban (Finn oktatófüzetben láttam) nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy az I. típ. diabéteszes gyermekek szülei vegyenek inkább részt a gyermek inzulinkezelésében. Még akkor is, (vagy inkább különösen akkor), ha a gyermek igen lelkesen, élvezettel kezdi mérni a vércukrát, pontosan kiszámolni az inzulinegységeket. ne legyen úl önálló! Igen szomorú megfigyelés tette ezt szükségessé. A cukorbeteg gyerekek nagy része amikor kiskamasz, kamasz lesz, egyszerűen belefárad, kimerül a cukorbeteg életvitelben. Nagyon gyakran elhanyagolják magukat. Engem ez meglepett. Mennyire nagy öröm pedig a szülőnek, amikor ilyet mondhat: "az én pici fiam még csak nyolc éves, de már jobban tudja mikor mennyi inzulin jár neki!" Na anyuka most etssék összekapni magát! Mekkora veszélyben lesz 8-10 év múlva! Szóval nagyon fontos a pszichés vezetés, talán ezek a webes dolgok is segíthetnek.

gyopar- · http://gyopar.blog.hu 2007.08.21. 23:00:19

Sziasztok!

Tudnátok esetleg olyan típusú blogot mutatni, amely magyar nyelvű, és lehetőleg az egyes típusú diabétesszel kapcsolatos?

A 24 órás inzulin hosszú távon meggyilkolja a vesét, így nem egy hosszútávú befejektetés sajnos. De egyelőre ez van. A többi meg a magunk dolga, hogy összeállítsunk egy vesekímélő étrendet.

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.08.21. 23:48:37

Magyar blogot sajnos nem ismerek. De a Six Until Me blog az direkte erről szól, csak sajnos angolul...
süti beállítások módosítása