MedIQ

Egyre több olyan személyre szabott genetikával foglalkozó cég van, melyektől online rendelünk csomagokat, nyálmintánkat visszaküldjük, abból ők DNS-t izolálnak és elemzik azt orvosi szempontból. Az más kérdés, mire használható ez az adat jelenleg, de a jövőben még hasznos lehet. A Navigenics cégtől tavaly kaptam ingyen kitet, melyet elemeztem is, sőt jártam a főhadiszállásukon Kaliforniában. Most a Pathway Genomics-tól kaptam hasonló ajánlatot,  miszerint kapok ingyen csomagot, cserébe megírom a blogomon a tapasztalataimat.

Ők betegséghajlamok mellett, gyógyszerprofilt is néznek, ráadásul megtudhatom hordozói státuszomat számos betegségre. Így néz ki a mintavételi csomag (lent), abba a csőbe kell 2 ml nyálat köpnöm, rázárni a speciális folyadékkal teli kupakot, mely megőrzi a mintám minőségét 2-3 napig, kitölteni a dokumentumokat és FedEX-szel visszaküldeni. 

Amint lesz eredmény, beszámolok majd róla, sőt tervezem összehasonlítani a Navigenics-es eredményekkel is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr21700230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neofin 2010.01.26. 08:28:38

Ha le lehet tölteni mindkét helyről a nyers adatokat - akkor éredemes lenne összehasonlitani, hogy hány %-ban egyeznek meg ... 99.8% , 99.9?
Gondolom 100%-os egyezőség a mutáció miatt se valószínű ...

A 23andme -vel való teszt is érdekelne ...

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2010.01.26. 13:46:42

Abszolút jogos felvetés, az első célkeresztben van, a másikon (23andMe) dolgozom.
süti beállítások módosítása