MedIQ

Kobaljov osztotta meg velem a következő hírt:

Paxton Galvanek (28) veterán America's Army játékos, aki a játékban a szanitéci ismereteket oktató kurzust végezte el - persze virtuálisan. Így, amikor kocsiját vezetve szemtanúja volt egy súlyos balesetnek, azonnal a roncshoz rohant (amely erősen füstölt) és - míg felesége a 911-et hívta - kimentte a jármű két utasát, biztonságos távolba vitte őket a füstölgő roncstól, majd stabilizálta az állapotukat. Mivel a sofőr két ujja leszakadt és erősen vérzett, ezért azt egy törölközővel elnyomta, majd megmondta a sérültnek, hogy tartsa a feje fölé.


Egyértelmű, hogy nem a Second Life, vagy egy katonai játék lesz a jövő oktatóbázisa, de én még mindig hiszek abban, hogy felnőtteket is lehet játszva tanítani.

A NASA jelenleg például virtuális világot tervez, sőt olyan hírre is emlékszem, mely szerint a Mars misszó egyes elemeit a Second Life-ban gyakorolnák be.

És ha már az ún. open science berkeit súroljuk, megemlíteném a California Science oldalát, melyet 14 éven aluli gyermekek oktatására terveztek. Színes animációk, diák,  játékok, leírások, kvízek, összefoglaló ábrák...



További olvasmány:


A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr56312033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása