MedIQ

Nagyon jó hírről kaptam sajtóközleményt, ugyanis megjelent az első magyar nyelvű, ingyenes, elsősegélynyújtó mobiltelefon-alkalmazás.

Baleset esetén mindössze minden hatodik ember tud vagy mer segíteni a sérülteken, a bizonytalanság pedig még nagyobb visszatartó erőt jelent, mint az elsősegélynyújtási ismeretek hiánya – derül ki egy friss kutatásból. Az Országos Mentőszolgálat és a WEBBeteg.hu egészségportál együttműködésében ezért fejlesztették ki az Elsősegély – Mit tegyek? mobil alkalmazást, ami mostantól gyakorlati tanácsokkal segíthet a mentők megérkezéséig.

A lakosság 80 százaléka vett már részt valamilyen elsősegélynyújtó tanfolyamon, de baleset esetén az elsősegélynyújtásban aktívan részt vevők aránya legfeljebb 18 százalék lenne. A közúti balesetet látottak 12 százaléka segítségnyújtás nélkül továbbmenne a helyszínről, döntő többségében (59%) pedig segítséget hívnak a szemtanúk, ám más formában nem tudnak vagy nem mernek segíteni abajba jutottakon a mentők megérkezéséig.

unnamed.jpg

Linkek

Mobil alkalmazás Android platformra: Google Play

Mobil alkalmazás iOS platformra: iTunes

Webes alkalmazás: http://elsosegely.webbeteg.hu 

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr784756285

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.07. 22:39:36

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.07. 22:39:32

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kekszemu 2012.09.06. 18:19:27

Nekem régen egy mentős->elsősegélyt tanító azt mondta, h lehetőleg nem mozdítsuk a sérültet.
Szerintem a mai mobilos időkben az első legfontosabb dolog segítséget kérni telefonon és amilyen pontosan csak lehet közölni a helyszínt és a megközelíthetőséget.
Két kivétel van ez alól a tűz és a vízbe-, fulladás veszélye ill az erős vérzés, mert akkor cselekedni kell.
Láttam mikor a körúton elütött egy átbicikliző gyereket egy furgonos a mentő kint volt 5 percen belül, és a mentős halál idegesen hessegette azt az egy két embert aki a közelébe mert menni, h hozzá ne nyúljanak.
Jó persze egy baleset az autópályán vagy a pusztában más mert több idő kell mire kiérnek.

gma 2012.09.07. 12:11:05

Nagyon hasznos (főleg az edukációs részére gondolok), osztom, köszi!
süti beállítások módosítása