MedIQ

A jelenség, miszerint élőben Twitterezni az operáló csapat egyik tagjának nagy sikert hozhat a kórháznak, nem új, hiszen évekkel ezelőtt az amerikai Henry Ford Hospital egyik rezidense már twittelt (a beteg, a kórház és a csapat engedélyével természetesen) a műtét közben oktatási célzattal.

Most a Houston’s Memorial Hermann Northwest Hospital szívsebész csapata végzett el egy dupla koronária bypass műtétet és az operáló sebész egyik kollégája twittelt élőben, amit becslések szerint több mint 200 000-en néztek végig. 

Szerintem egy ilyen élő "oktatás" több félnek is hasznos lehet, a betegnek, aki hamarosan hasonló műtéten fog átesni, kollégáknak a szakmai eszmecsere miatt és a kórháznak is a rengeteg új követő (az USA-ban potenciális vevő) miatt. Közben a sebész fejére erősített kamerával fényképeket is posztoltak, illetve videók is készültek, egy egész playlist. Itt még az előkészületek (itt pedig durvább videók magáról a műtétről erősebb idegzetűeknek):

Melyik kórház lesz hazánkban az első, aki mer egy ilyet lépni, vagy más oldalról kérdezve, mikor lesz annyira használható a Twitter magyar nyelven egészségügyi célokra, hogy egy ilyet megérjen megszervezni?

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr144215760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása