MedIQ

Az MIT kutatói olyan anyagot dolgoztak ki, egy szintetikus gumit, mely egy kamera segítségével részletes 3D képet képes készíteni bármilyen anyagról vagy felületről. Akár két mikrométernyi részleteket is ki tud rajzolni. Bőrgyógyászatban, oktatásban vagy  igazságügyi orvoslásban lehetne használni a technológiát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr893146152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mészáros Laci 2011.08.11. 19:31:59

Ez most valami, vagy megy valahová?

Szóval nem értem, miről van szó.

Valami elektronikus izgatással strukturálttá tehető felületű anyag?

Ignis_veneficus 2011.08.11. 22:31:31

@Mészáros Laci: Ha jol lattam, es ertem, akkor a gelt hozzanyomva a felulethez es lefotozva a specialis kameraval, kapsz egy 2mikronos felbontasu 3D-s feluletkepet, amit mar PC-vel tudsz kiertekelni.
mondjuk azt, hogy a gel+kameral = 2 mikronos 3D-s kamera

european 2011.08.11. 22:56:00

már megbocsáss, de ez egy meglehetősen felületesen fordított cikk. az "intelligens felület" kifejezést hol olvastad az eredeti cikkben?
"from criminal forensics (think bullets and fingerprints) to dermatology" és ebben hol az oktatás? és ugye a forensics sem igazságügyi orvoslás (ilyen magyar szó egyébként nincs is, legfeljebb orvos-szakértő). nem hiszem, hogy a CSI sorozatok elkerültek téged.
Ma már a második blog, ahol ilyen felületes fordítással az eredeti cikket tönkrevágják. nem csodálom, hogy az első komment egy szavadat sem értette, nekem is el kellett olvasni az eredetit, hogy értsem.
süti beállítások módosítása