MedIQ

A krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) a WHO szerint a világ negyedik legfontosabb haláloka. Főképp a dohányzással összefüggésbe hozott kórkép rendkívül összetett és milliók életét keseríti meg. Ennek egyik oka az, amikor a légutakban pangó váladék nehezen szakad fel és a beteg folyamatosan küzd ezzel a problémával. Megoldást hozhat egy új, innovációs díjat nyert ötlet, amit nevezzünk tüdőfurulyának. A hang rezgéseit felhasználva tudja felszakítani a nyákot. Sőt mintavételre is használják Japánban. Az USA-ban pedig a Gyógyszerügynökség (FDA) határozatára várnak, ami lehetővé tenné, hogy otthon is alkalmazhassák influenzás, asztmás vagy cisztikus fibrózisban szenvedő betegek. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr711559172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigTom 2009.11.29. 22:46:22

Magyarországon mikortól, és hol lehet kapni?

bildike 2009.11.30. 14:38:49

Ez nem olyasmi, mint a KS-PIPA (gyártó: GyuRó Technik Kft.)??

kvadrillio 2010.10.04. 08:45:48

Ez érdekes és lehet, hogy nagyon hasznos eszköz lehetne.
Én is küzdök néha a tüdőváladékkal, és rájöttem, hogy a nevetés hatására igen sok váladék válik le, szabadul fel és távozik az emberből.
Tehát: NEVETNI KELL ! :)
süti beállítások módosítása