MedIQ

A Webicina.com oldalon lévő ingyenes orvosi hírkövető, a PeRSSonalized Medicine, mostmár magyar és holland nyelven is elérhető. A cél az, hogy akinek nincs ideje megtanulni az RSS használatát, azoknak nyújtsunk egyszerű és minőségellenőrzött alternatívát. Szakterületek vagy betegségek legjobb forrásait (szaklapjait, blogjait, híroldalait, web kettes forrásait) követhetjük egy kattintással. Immáron nemcsak a felület olvasható magyarul vagy hollandul, de a benne lévő orvosi források is a lehető legjobbak az adott nyelv területéről. 


Már készülőben van a német, francia, spanyol és portugál verzió.

Mitől egyedi a PeRSSonalized Medicine?

  • Vannak benne betegség- és szakterületspecifikus szekciók.
  • Személyre lehet szabni a hírkövetőt, így mintegy egyedi orvosi lapot lehet készíteni.
  • Lehet keresni az adatbázisban, azaz egy orvosi szempontból válogatott hálózatban.
  • A Pubmed orvosi kereső legújabb cikkeit is megkaphatjuk egy helyen, így nem kell visszajárni a Pubmedre és újra és újra beírni kedvenc keresőszavunkat.
  • Közösségi projekt, mivel rengeteg, jobbnál jobb forrást kapok az olvasóktól, azokat átnézem és bekerülhetnek az adatbázisba.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr841385508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.09.18. 09:15:41

Jó tudni, hogy létezik ilyen is! :):)

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2009.09.27. 16:08:41

Mennyi idő kellhet megtanulni az RSS használatát? GigaLoL

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2009.09.27. 17:42:33

Neked lehet, hogy gigalol, de egy orvosnak, akinek amúgy is 100 dologgal több dolga van, mint amennyi kellene, hogy legyen, időigényes. Az a pár perc is sok ha nincs ott valaki, hogy elmagyarázza.

Nem ül mindenki egész nap a gép előtt.
süti beállítások módosítása