MedIQ

Márciusban megkeresett Indu Subaiya, aki a legnagyobb egészségügy 2.0-val foglalkozó konferencia egyik főszervezője. Szerettek volna interjút készíteni néhány medikussal az orvoslás jövőjéről. Emiatt San Franciscoba kellett volna utazzak áprilisban, de akkor vizsgáztam belgyógyászatból, így itthon leforgattuk az interjút (Mátyássy Áron vezetésével), kiküldtük, ők pedig megvágták. Egy amerikai, egy kenyai orvostanhallgató került végül a kisfilmbe (The Next Generation of Doctors) és én (4:00-nál). 

A genetikával kapcsolatos terveimről, a Second Life-ban tartott orvosi oktatásainkról esik szó, a konklúzióm pedig az volt, hogy nem a technológia vagy a web 2.0 fogja az orvoslás jövőjét alakítani, hanem az e-páciensek változtatják majd meg azt, ahogyan az egészségügy eljut az emberekhez.

Erről szól legutóbbi előadásom is: 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr231266839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása