MedIQ

Ügyes kezdeményezést találtam teledermatologia.hu címen. Vegyük azt az esetet, hogy valaki furcsa bőrelváltozást talál magán, de egy ilyen, lehet, ok nélküli aggodalom miatt nem akar beutazni szakrendelésre, klinikára. Mit tehet? Lefényképezi az instrukciók alapján az elváltozást, elküldi az üzemeltetőknek és ott 24 órán belül szakember elemzi a képet, majd visszaküldi a véleményét.

Egy ilyen konzultáció történhet videókonferencia formájában is, az ára pedig 2500 Ft.

Dr. Fürész Anita bőrgyógyász-kozmetológus rendel.

A teledermatológia segítségével elkerülhető a sokszor több órás várakozás a bőrgyógyászati szakrendeléseken. Az időn kívül utazási költség is megtakarítható, mely elsősorban a bőrgyógyászati szakrendelésektől távol eső lakóhelyeken jelentős. Tekintettel a szolgáltatás elektronikus voltára, az egészségügyi ellátás azon páciensek számára is könnyen hozzáférhetővé válik, akik mozgáskorlátozottságukból kifolyólag nehezen jutnak hozzá.

Régi motoros MedIQ olvasók emlékezhetnek a Teleorvos segít posztomra, melyben bemutattam egy teledermatológiai eszközt.

"Nálam a kedvenc példa még mindig a telefonra szerelhető mikroszkóp. A háziorvos kimegy az idős pácienshez, aki mondjuk messze lakik a nagy kórházaktól és lefényképezi az egyik gyanús anyajegyét. Egyből küldi MMS vagy e-mail formájában a bőrgyógyász szakorvosnak, aki élőben is lefényképezné/nagyítva vizsgálná dermatoszkóppal az elváltozást, így ugyanolyan információhoz jut, mint amihez élőben jutna. A betegnek nem kell beutaznia feleslegesen, diagnózist kap online. "

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr161124472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása