MedIQ

Valamiért még mindig sokan azt gondolják, a weben megjelenni egészen más, mint a valóságban. A világhálón el lehet bújni és úgysem látja mindenki a dolgaimat. Hát ez nincs így.

Most fog végezni az a medikusgeneráció, akik fent vannak Facebook-on vagy Iwiw-en; blogot írnak vagy kommentelnek, tehát aktív résztvevői a webnek. Nekik tudniuk kell, hogy olyan szakmát választottak, ahol a személyes megjelenés, bármilyen magas szintű tudás ellenére, fontos.

Képforrás

Ha italozva mutatkoznak a Facebook-on, vagy döglött állatokkal pózolnak, azt látni fogja a majdani páciensük, munkáltatójuk is és nem biztos, hogy a legjobb következtetést vonják majd le ebből. A szexuális beállítottságukat, politikai és vallási nézeteiket sem rejtették el mások elől bizonyos orvostanhallgatók - ahogy a Boston Herald írja.

A web a legjobb eszköz lehet egy orvos/medikus kezében, ha jól használja és messze a legrosszabb ellenség, ha nem veszi komolyan a megjelenés jelentőségét.

Medikus barátaim, ajánlatos LinkedIn-en életrajzot írni; normális e-mail címet választani és megfelelő képekkel tölteni fel a közösségi oldalakat...

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr35585099

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: kockablog - MedPedia, az orvosi Wikipedia 2008.07.28. 14:46:06

[...]fog indulni és várják a jelentkezéseket, az orvosoktól, szervezetektől. Talán még MedIQ is regisztrálni[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása