MedIQ

A Second Life virtuális világában továbbra is folynak az oktatások az Ann Myers orvosi központban. Néhány hete új építőnk van, így vannak új eszközeink is. Ezekből mutatnék be párat.

A radiológiai szobában van egy laptop, ahonnan radiológiai esetekhez és kvízekhez lehet hozzáférni. Rákattintunk a laptopra, kiválasztjuk, milyen témakör érdekel minket és így a Second Life belső böngészőjében jutunk hozzá az oktatási anyagokhoz.

Nemrég egy holland orvoscsoport látogatott el hozzánk, így megmutathattuk, az esetbemutatásokat kicsit reálisabbá is tehetjük (egyelőre több funkciója ezeknek a felszereléseknek nincs, de tervezik, hogy CT képeket lehessen majd feltölteni rájuk):

Egy másik szobában két szék van, egy az orvosnak, egy a páciensnek. Ott ülve kiválaszhatjuk, hogy szívhangokat vagy légzési hangokat akarunk hallgatni.

Azt is megválaszthatjuk, hogy ezeken belül milyen hangok felismerését szeretnénk gyakorolni.

Egyébként új előadótermünk is van, ahol szombatról szombatra tartanak orvosok a világ minden tájáról előadásokat. Legutóbb egy perui orvos beszélt a Bartonella fertőzésről:

Továbbá mivel egyre több csoport jön hozzánk szétnézni, készítettek animátoraink egy group teleportot, amivel egyszerre tudjuk őket elkalauzolni a központban.

Ha bárki szeretne szétnézni odabent, szívesen körbevezetem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr32567799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zeneszereto 2008.07.16. 10:46:29

Ez a Second Life már tényleg egy második életté válik... :)

Su_n · http://firkak.blog.hu/ 2008.07.16. 15:28:39

öhöm Slhungaryn nem tudnád ezeket a postokat hírként berakni? Csak hogy mutassa ott is, hogy az sl nem csak virtuál chat.

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2008.07.19. 08:40:54

Én még csak nem is jártam az slhungary-n. Nem lehet címke-RSS-t beilleszteni?
süti beállítások módosítása