MedIQ

  • Vannak olyan páciensek, akik elég magas szinten felkészülve, erőteljes webböngészés után mennek orvosukhoz. Őket nevezhetjük e-patient-nek is. Mostmár saját oldaluk van és saját leírásuk is, melyben azt taglalják, hogyan kezelje az orvos azt a helyzetet, amikor a páciens több, mint felkészült.



Egészségügyi wap portált indított a Pannon, amelyet az IQ-Medicina Zrt.-vel közösen fejlesztett ki a mobilcég. A portálon van anatómiai atlasz rajzolt képekkel és videókkal, illetve a betegségek leírásai, az orvosi kifejezések magyarázatai, egészségügyi intézmények és wellness fürdők adatai, allergialisták és gyógyszeradatbázisok is megtalálhatóak.





  • És végül egy érdekesség, amit nem biztos, hogy sokan fognak szeretni. Egy olyan szerkezetről van szó, mely étel hozzáadására székletszerű anyagot gyárt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr95401940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kökény* 2008.03.29. 20:30:56

Régóta olvasom a blogodat, szeretem. Nem is éppen a mostani posztodhoz szólnék, de valami elgondolkodtatott. Vajon ti, orvosok, hogy viszonyultok ahhoz, hogy még a rákot is le lehet győzni a gondolat erejével? Nem vagyok nagy tévénéző, de ma felfigyeltem egy beharangozóban a Fókuszra, meg is néztem. Volt rákbetegek számoltak be a gyógyulásukról, közöttük olyanok, akik ugyan nem utasították el a hagyományos orvosi kezelést, de a hit (nem a vallás) erejének tulajdonítják a gyógyulást. Hittek abban, hogy meggyógyulnak és meg is történt.

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2008.03.30. 17:45:16

Én csak medikusként szólok hozzá a témához. Nincs ezzel semmi baj, hiszen a placebo hatás is nagyszerűen működik, de mint orvos, olyan kezelést, amit a tudományos világ nem fogadott el és bizonyított be, nem ajánlanék páciensemnek.

Nem azért, mert ennyire szűk látókörű lettem, hanem mert erről szól a bizonyítékon alapuló orvoslás. Csak olyan kezelést írok fel, ami bizonyítottan használ, nem teszem ki a páciensemet a hittel kapcsolatos tesztelgetésnek.

kökény* 2008.03.30. 23:32:57

Köszi, nagyjából erre a válaszra számítottam, mint hamarosan orvos, nem is mondhatsz talán mást:)

rothadó test csimota 2008.04.01. 15:12:25


Ha már a bizonyítékokon alapuló orvoslásra hivatkozik a szerző, akor hozzátehetné, hogy nem egy tanulmányban állapították meg, hogy a pozitív hozzállás, a hit előnyösen befolyásolja a gyógyulást.
süti beállítások módosítása