MedIQ

A mai Szonda műsorát 14:04 és 14:30 között hallgathatjátok meg a Kossuth Rádión a következő témákkal:

  • Egy francia professzor azon tűnődött, hogy milyen lesz a Homo Futurus, a jövő embere.
  • A Yale egyetem magyar származású kutatója szerint agyunk fejlődésének motorja egy olyan enzim, amely éhséget okoz. Ennek jelenléte tehát okosabbá tesz.
  • 120 millió ember nézte az Eurovíziós Dalfesztivált és rengetegen szavaztak. Egy angol kutató, aki évek óta helyesen tippeli meg a leendő győzteseket, azt állítja, hogy az országok közötti átszavazás, amely kialakítja a sorrendet, egyáltalán nem a dalok színvonalától, hanem a nemzetek közötti kapcsolatoktól függ. (ezt magyarázom már egy hete mindenkinek!)
  • Attoszekundumnak nevezik a másodperc 10 -18-on, vagyis ezertrilliomod részét. A most akadémikussá választott Krausz Ferenc és német kutatócsoportja olyan eljárást fejlesztett ki, amellyel megfigyelhető az elektronok ilyen, hihetetlenül rövid idő alatt való változása.
  • Olasz genetikusok azt állítják, hogy végre rájöttek, hogy honnan is származnak a rejtélyes etruszkok.
Megint elképesztően érdekes témák! Hogy válogatják ki ezeket vajon?

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr7683877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

saco · http://saco.freeblog.hu 2007.05.20. 09:44:02

Nem lehet ezeket letölteni valahonnan ? :)

saco · http://saco.freeblog.hu 2007.05.20. 14:26:22

Köszi :o) Töltöm is a múlt hetit
süti beállítások módosítása