MedIQ

Na jó árnyalok egy kicsit: aki beteg volt, van vagy lesz. Azokat az oldalakat gyűjtöttem össze, melyek betegeknek, betegekért készültek és igencsak hasznukat lehet venni. Kezdjük mindjárt egy amerikai felméréssel, mely szerint tavaly 118 millió amerikai keresett egészségügyi információt a neten, 8 millióan naponta tették ezt. Gondoltom köztünk sem ritka az ilyen hozzáállás. Ennek megfelelően közösségi oldalak sora épült az egészségügy köré. Előbb nézzük mit kínál a magyar net:

  • házipatika.com
Blogolhatsz, fórumozhatsz, kereshetsz orvost, patikát vagy betegtársaságokat. Ma szerintem ez az egészségügyi információk magyarországi központja. Sőt találunk még a házipatika.com-on vércukor-kontrollt, testsúly-kontrollt és vérnyomás-kontrollt is.



  • dokim.hu
Az egészségügyi kereső, egyre bővülő szolgáltatásokkal. Már írtam a témáról.

De nálam ezzel le is zárult a sor. Ha tudtok még egészségügyi témáról szóló, web 2.0-re épülő magyar oldalakat, írjatok. Addig nézzük hát az angol találatokat:

  • Web 2.0 a cukorbetegekért
A Sugarstats.com lehetővé teszi a vércukorszint, a gyógyszerek és az étkezések követését, a fizikai aktivitás változásainak feljegyzését, és mindezek elemzését mutatós grafikonok segítségével, melyek egy kattintással elküldhetők az orvosnak is.



Személyes kedvencem. Egészségügyi hírek, kalkulátorok, lehetőség a kórházak és az orvosok értékelésére; minden a tünetekről, betegségekről és terápiákról. Egy igazi egészségügyi portfóliót lehet vele létrehozni. Külön eszközük van arra, hogy kitalálják a felhasználó tünetei alapján a betegségét, majd a megfelelő specialistához irányítsák.

Olyan betegeket lehet itt könnyedén találni, akik a miénkhez hasonló betegségben szenvednek. Online közösségek alakultak azokból, akik leírták a történetüket, ezzel is segítve hasonló cipőben járó társaikat.



Végül egy nem egészen egészségügyi portál: egy kereső, mely előrevetíti, milyen is lesz a web3.0, a szemantikus web. Sima keresőként is funkcionál, de lehet kérni operátor segítségét, akit jómagam is teszteltem és gyorsan, viszonylag releváns információkat kaptam a Guillon-Barré szindrómáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr8850536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nita · http://freeyourmind.blog.hu 2007.03.25. 17:18:16

Ajánlom még:
www.pirula.net/index.htm
Itt is sok infót lehet találni!

András · http://www.agloco.com/r/BBCP2394 2007.05.03. 21:48:11

Berci!
Az idézett felmérés eredeti szövegében csak 113 millió szerepel!

Ma hallottam a blogjaid hírét, megnéztem, jónak és energikusnak találom őket.
Tartsd meg az erődet és lelkesedésedet!

Have fun
A

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.05.03. 23:37:56

Kedves András!

5 millió ide vagy oda... :)

De köszönöm a jókívánságokat, próbálom fenntartani!

A having fun már annyira nem mindig megy...
süti beállítások módosítása