MedIQ

download_1397589147.jpg_600x450

Érdekes kutatás eredményéről értesültem a minap. 

"Amikor a háziorvosokat arról kérdezték, hogy miért nem használják gyakrabban az e-egészségügy szolgáltatásait, indokaik között szerepelt a megtérítés hiánya (79 százalék); a nem megfelelő számítástechnikai ismeretek (72 százalék); a rendszerek átjárhatóságának hiánya (73 százalék); és az e-mailen keresztül történő orvos-beteg kommunikáció terén a titoktartásra és a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályozási keret hiánya (71 százalék)."

A felvetett problémák nagy része oktatással orvosolható, viszont két nagy kérdés van, amikkel kapcsolatban igenis változtatni kell.

1) Az orvosok hozzáállása: mindig mondom, jobban jár az orvostársadalom, ha engedi, hogy átvezethessük őket a digitális küszöbön, mintha az e-páciens cunami fogja ugyanezt tenni, mi ugyanis még nézzük az ő érdekeiket.

2) A döntéshozók felelőssége: nem elég, hogy átképezzük az orvostársadalmat, hogy a digitális igényekre is tudjanak reagálni és hatékonyabban, kevesebb leterheltséggel dolgozhassanak, illetve segítjük az e-pácienseket minden fronton, ha a döntéshozás nem hajandó támogatni az innovatív megoldásokat, melyek időt, energiát és pénzt spórolnak az egészségügynek.

Ideje változtatni!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr246042380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása