MedIQ

Ilyen címmel közölt cikket az Index pár napja. Az okostelefonokra fejlesztett orvosi papírokról, alkalmazásokról és azok általános elfogadottságáról írtak. Egy részlet:

A Google és a Microsoft is bevetette magát az online egészségügyi szolgáltatások piacára, most már csak az ügyfelek hiányoznak - az USA-ban csak minden tizedik ember tárolja online az egészségügyi adatait. A következő években áttörést várnak az elemzők.

Mindeddig igen mérsékelt az egészségügyi információk online használatának elfogadottsága a felhasználók körében. A Knowledge Networks tavalyi amerikai felmérése szerint a 2008-ban regisztrált 3 százalékról csupán 10 százalékra nőtt a lakosságon belül azok aránya, akik online kezelik ilyen információikat. A megkérdezett orvosok is hasonló arányban nyilatkoztak: minden tizedik javasolta betegeinek az ehhez szükséges eszközök használatát.

Mivel magunk is fejleszttettünk a Webicina.com oldalnak orvosi alkalmazást iPhone-re, sokszor írok a témáról. Szó esett már az orvosi papírok mobilon való hozzáféréséről, EKG vagy akár vércukorszintmérésre iPhone-os alkalmazásáról, színtévesztést kikerülő megoldásról, és naprakészen tartó programól is.

Bár a tabletek előretörése egyre inkább megkérdőjelezhetetlen. Azokon talán kényelmesebb is lesz orvosi jelentéseket olvasni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr562798011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása