MedIQ

Emlékezhetünk, amikor bejelentették az iBreath-et, melyet iPodhoz vagy iPhone-hoz lehet csatlakoztatni és a lehelletünkből mér alkoholszintet. Nem mondom, hogy klinikai gyakorlatban lehetne használni, de azért ad egy hozzávetőleges becslést a tényleges véralkoholszintünkre.

A legújabb hasonló megoldás az iBGStar, mely a vércukorszintet képes mérni. Van saját alkalmazása is, mely jelzi időben, ha mérnünk kell a vércukorszintünket és más, cukorbetegek számára nagyon hasznos feature is jár hozzá (étkezések feljegyzése, stb.).

Fél mikroliter vér kell hozzá, 6 másodperc alatt mér 1.1 és 33.3 mmol/l között. 300 eredményt képes tárolni, melyeket egy gombnyomással tudunk megosztani orvosunkkal. Az más kérdés, hogy az FDA nem fogja elfogadni orvosi célokra való használatra, mivel az iPhone maga nem egészségügyi eszköz. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr22323908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meronem 2010.09.28. 12:16:16

Fura, mert az iPhone csak egy megjelenítő, a cukrot a kütyü méri, és a kütyühöz tartozó (orvosi) szoftver végzi a számítást. Ha az EEG készüléket egy windowsos számítógéphez csatlakoztatják, és a szoftver azon fut, azt mié' fogadják el?
süti beállítások módosítása