MedIQ

Visszatértem Philadelphiából, ahol a Digital Pharma East konferencián adtam elő a múlt héten. Doctor Anonymous felvételén 4:45 körül vagyok látható.

Néhány élmény, megjegyzés, tapasztalat:

Találkoztam Doctor Anonymous-szal, aki a világ első online orvosi rádióshow-ját vezeti már harmadik éve. Érdekes történet az övé, eredetileg névtelenül írt, majd úgy döntött, felfedi kilétét.

A nagy farma blogger, Mark Senak, készített velem interjút a színpadon, érdekelte a Webicina és a kurzusom, többek között.

John Mack átadta a Pharmaguy díjat (egy Hawaii inget és kitűzőt) Alex Butler-nek, akinek a nevéhez fűződik az első olyan gyógyszerhez köthető Facebook oldal (Psorasis 360 Facebook), ahol a kommenteket nem moderálják.

Az enyémen kívül csak egy Prezi.com-os előadás volt. Keveslem nagyon.

A farma egyre komolyabban használja a Twittert. Egyébként rengeteg esettanulmány hangzott el, hogy hogyan lehet egy termék köré közösségi média jelenlétet építeni. Igen, óriási anyagi és emberi költségeket áldoznak abba, hogy egy új gyógyszernek Twitter, Youtube, blog megjelenést hozzanak létre. Ne kérdezze senki, mi kerül ezen ennyibe. 

Hallottam olyan amerikai orvosról, akitől a kórháza kérte, hogy fedje fel blogját a kórház vezetősége előtt, mert egyre több olyan beteg érkezik a kórházba, aki kifejezetten őt kéri.

Nem tudtam, hogy minden olyan alkalmazás, melynek engedélyezzük, hogy használja a Twitteres fiókunkat, hozzáfér a privát direct message-einkhez is.

A konferencia előtti napon mobil és web 2.0-es workshopot tartottak. Az egyik legérdekesebb előadást Kevin Clauson tartotta a tudomány és a web 2.0 kapcsolatáról.

Philadelphia pontosan annyira tökéletes és egyben "unalmas", mint ahogyan az sok filmben felmerül.

A gyógyszercégek rengeteg befektetés után sem igazán látják, hogy a betegek, az orvosok mit várnak el tőlük és hogyan kell az üzleti modelljükön változtatni, hogy megfeleljenek az új igényeknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr682396349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodr · http://google.com/+ibodr 2010.10.26. 08:48:26

Berci, ennyire ne legyél szerény! A 4:30 hosszúságú videóban 2:30-tól 4:00-ig vagy látható. :)

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2010.10.26. 09:15:11

Köszönöm, csak nem emlékeztem jól :)

nevetolexikon · http://nevetolexikon.blog.hu 2010.10.26. 10:11:05

Kedves Berci, szívből gratulálok a sikereidhez. Philadelphia tényleg unalmas, bár van, aki tud róla fantasztikusan énekelni:)
www.youtube.com/watch?v=4z2DtNW79sQ&ob=av3e

Érdekes megjegyzéseid voltak. Tetszett az orvos, akit blogja alapján "vadásznak le a betegek", ezt mondjuk nehezen tudom elképzelni itthon. Egyfelől mert az orvosok alig blogolnak, másfelől mert ugye "szabad" orvosválasztás van.

A gyógyszercégek webkettes megjelenése izgalmas téma. Lájkolom a gyógyszerem?:) Talán jobb a Facebook kezdeményezés, ahol moderálatlanul lehet beszélgetni egy gyógyszerről. Csak ugye itthon már az is tiltott reklámnak minősül, ha leírjuk egy vényköteles készítmény nevét.

Tudomány és web 2.0-hoz csak annyit, hogy az információözönben, ami ránk zúdul, már azt a tudományos újdonságot is nagyon nehéz kicsemegézni, amely nem gyógyszercéghez köthető (amennyiben terápiáról beszélünk persze). Jó eszköznek látnám a tisztuláshoz: korrekt web 2.0. hozzáállással pillanatok alatt ki lehet deríteni a valódi érdekeltségeket. Mert hiába írják oda a cikkek szerzői a végén, hogy nincs kapcsolatuk senkivel, azért sejthető, hogy ez nem így van...

egy nik a sok közül 2010.11.01. 20:33:20

CSUDÁS!
ÖRÖM, hogy a gyógyszerem árával ilyen rendezvényeket támogathatok!
VAJON MENNYIVEL emeli a gyógyszerre költött pénzt az ilyen konferenciákon megzabáltatott pogácsa?

egy nik a sok közül 2010.11.01. 21:33:12

@Meskó Berci:

pár láda pogácsa a legkisebb tétele az ilyen konferenciák számlájának

meronem 2010.11.02. 14:26:23

nik, _bármit_ veszel, mindennek van marketingköltsége is, talán a kínai piacos műanyag pólódat kivéve.
Bercinek pedig gratulálok, a filmben talán őt mutatták a legtöbbet, sajnos ő is ugyanazt énekelte mint a többiek :) (kár, hogy az előadás maga nem elérhető)

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2010.11.02. 14:38:29

Köszönöm, de tévedés, én gyógyszerről sohasem beszélek. Az előadásom csakis arról szólt, hogyan használhatják orvosok a webet.
süti beállítások módosítása