MedIQ

Gondolom sokan meglepődve tapasztalták, hogy egyre több hölgy ismerősük ír olyat például Facebook-ra, hogy "I like it on the floor" vagy table, chair, stb.  Nem kell rosszra gondolni, az "it" nem "arra" utal, hanem arra, hová szeretik tenni a pénztárcájukat vagy táskájukat. A mém hátterében az áll, hogy így igyekeznek a mellrákra felhívni a figyelmet.

Tavaly a melltartók színe került a státuszok közé, idén pedig a "I like it on the..." a módi.

Maga a kezdeményezés nagyszerű és rengeteg emberhez eljut a mellrák híre, viszont sokan bírálják is, hiszen nem üres szavakra, hanem végre megfelelő kezelésre, gyógymódra lenne szükség. Illetve azt is kifogálsolják, hogy míg a tavalyi milyen a melltartód színe kampány legalább kapcsolatban állt a mellel, addig az "I like it on the..." inkább szexuális töltetű és teret ad például a "That's what she said" poénoknak.

Mikor lesz a prosztatarákról szóló kampány? Vajon azt kell majd nekünk beírni, hogy milyen színű vagy méretű alsónadrágot viselünk, illetve hogy mikor jártunk legutóbb urológusnál vizsgálaton? Ennél azért az "I like it on the floor", valljuk be, érdekesebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr392370200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brazdapeter · http://funkydonots.blog.hu/ 2010.10.14. 08:58:26

Osztom a kritizálók véleményét. Szerintem a lánc folytatóinak jelentős része nem ismeri az indítás okát. Én sem ismertem, mert nem olvastam utána.
(A video hatalmas .... That's what she said :D )

Szöszkeboszi · http://pilates.blog.hu 2010.10.14. 09:08:14

Az emailben, amit kapunk, benne van az indítás oka. És azt gondolom, az másodlagos, hogy kitegyük, az elsődleges, hogy a barátnőknek továbbküldött levélben kvázi csajtól csajig jár a tájékoztatás.

dzsefi 2010.10.14. 11:38:50

arról nem is beszélve, hogy férfiakat is érint a mellrák, most akkor ők ne tudjanak róla? Vicces, hogy az egyenjogúságért harcoló nők tartják fenn az ehhez hasonló ostoba szexizmust. A konkrét jelenségről valami ilyesmi a véleményem: www.blaghag.com/2010/10/i-like-it-to-actually-have-point.html
süti beállítások módosítása