MedIQ

Az angol blogomon van egy évek óta szerkesztett listám az orvosi közösségi oldalakról. 50 felett jár az a lista és benne vannak a nagyágyúk mellett a kisebb halak is. Egy magyar (pl. drportal.hu vagy orvosoknak.hu) orvosi közösségnek (nem fórumnak, nem levelezőlistának), ahová csak pecsétszámmal lehet belépni, néhány ezer tagja lehet jó esetben. Külföldön is változó a helyzet, a Sermo.com amerikai oldal 110,000 felett jár, de a britek legjobb oldala is 170,000 taggal rendelkezik. És úgy mutatják be magukat, mint az orvosi közösségépítés Mekkáit.

Na hát íme a dxy.cn kínai oldal, ahol 1.4 millió orvos van regisztrálva. 

Csak összehasonlításképpen:

Előfordulhat, hogy a kisebb közösségek állnak elő nagy ötletekkel, de a kis létszám miatt azok nem maradnak meg a köztudatban, míg nagyjából bármit is csinálnak egy ilyen kínai oldal adminisztrátorai, a hirdetési bevételek így is, úgy is megmaradnak. Többek között, ez az óriási különbség a magyar és angol oldalak, illetve az angol és kínai oldalak között. Twitteren is egyre több kínai orvos vett fel a napokban, mintha most éledne a health 2.0 a világ legnagyobb országában.

Mindenesetre szinte kikerülhetetlen, hogy hamarosan nyitni fognak a jól bejáratott angol orvosi közösségi oldalak a kínai nyelv felé.

Update: A kínai oldal vezetőjével készített interjút hamarosan megosztom.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr302006934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

másikpista 2010.05.21. 13:15:59

Ebben benne vannak a tradicionálisok is? (tigriscsont meg orrszarvreszelék)
süti beállítások módosítása