A BiteSizeBio manapság az egyik legjobb olyan tudományos blog, mely nem csak kutatóknak szól. Legutóbbi bejegyzésükben arról írtak, milyen laboratóriumi eszközöknek vehetnénk hasznát egy konyhában. Íme a példák:
1) Parafilm, amivel nagyon könnyű bármilyen tubust, üveget biztosan és szivárgásmentesen lezárni.
2) Folyékony nitrogén, amivel sokkal gyorsabban és biztosabban lehetne lefagyasztani élelmiszereket.
3) Speciális ragasztható címkék, melyek a hűtőben sem esnek le, vagy mennek tönkre.
4) Vortexer vagy rázató, mely koktélok készítésekor lehet hasznos.
5) Labor stopper: ezek nagyon egyszerűen használható stopperek, mágnessel a hátoldalukon. Olyanoknak, akik nem érzésből főznek, hanem olvasott és pontos instrukciók alapján (mint én is), ez bizony elengedhetetlen kellék.
6) 30 Celsius fokos inkubátor kenyér kelesztéséhez, vagy bármilyen folyamathoz, ahol adott hőmérsékletet kell biztosítani.
Ha bárkinek vannak más ötletei, ne habozzon megírni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.05.19. 09:05:49
KissMáté 2010.05.19. 09:11:46
páter Bundagh 2010.05.19. 11:59:06
szépjuhászné 2010.05.19. 11:59:38
páter Bundagh 2010.05.19. 12:00:03
páter Bundagh 2010.05.19. 12:01:08
páter Bundagh 2010.05.19. 12:02:50
páter Bundagh 2010.05.19. 12:03:49
páter Bundagh 2010.05.19. 12:05:06
magyar bucó 2010.05.19. 12:19:50
OkoskaTo:rp 2010.05.19. 12:28:39
Szelid sunmalac 2010.05.19. 12:30:30
halaloszto 2010.05.19. 12:32:30
vajk
Szelid sunmalac 2010.05.19. 12:38:42
Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.05.19. 12:40:41
Nem akarom bántani a blogírót, de ha így akar orvosként is dolgozni, akkor forduljon vissza, mert a főzésben sincs ugyan olyan "eset" soha. Kicsit inasabb a hús, kicsit más a só, kicsit kevesebb a gáz = nem hevíti annyira a lábast, etc. Aztán csodálkozás van, hogy szar lett a kaja = meghalt a beteg.
Na ne...
portis · http://www.online-szallas.com 2010.05.19. 12:42:39
Desztilláló pálinkához.
Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2010.05.19. 12:42:40
Szelid sunmalac 2010.05.19. 12:43:04
Olyna feherkopenyes, szoke, nagymellu laborasszistensnot kerek, aki jol tud fozni!
páter Bundagh 2010.05.19. 12:46:10
páter Bundagh 2010.05.19. 12:47:05
páter Bundagh 2010.05.19. 12:47:36
páter Bundagh 2010.05.19. 12:48:13
chick 2010.05.19. 12:48:18
páter Bundagh 2010.05.19. 12:48:54
chick 2010.05.19. 12:48:55
chick 2010.05.19. 12:49:35
páter Bundagh 2010.05.19. 12:50:09
Winkie 2010.05.19. 12:50:16
páter Bundagh 2010.05.19. 12:52:07
páter Bundagh 2010.05.19. 12:53:02
páter Bundagh 2010.05.19. 12:54:09
chick 2010.05.19. 12:55:28
chick 2010.05.19. 12:58:56
húú, mennyi lehetőség...
chick 2010.05.19. 13:00:54
meg a meggyszörpöt is szokás mull-lapon keresztülszűrni...
Szelid sunmalac 2010.05.19. 13:01:18
páter Bundagh 2010.05.19. 13:01:43
páter Bundagh 2010.05.19. 13:03:08
chick 2010.05.19. 13:04:45
páter Bundagh 2010.05.19. 13:05:01
Szelid sunmalac 2010.05.19. 13:05:09
páter Bundagh 2010.05.19. 13:06:00
Gukker 2010.05.19. 13:06:46
Hát nem. Próbáltam, de otthon a parafilm béna. Csak kis átmérőjű üvegek félig-meddig lezárására jó, másra nemigen. Tubust?? Azthogy?
chick 2010.05.19. 13:07:32
páter Bundagh 2010.05.19. 13:07:39
chick 2010.05.19. 13:08:58
chick 2010.05.19. 13:10:03
magyar bucó 2010.05.19. 13:13:04
páter Bundagh 2010.05.19. 13:13:21
magyar bucó 2010.05.19. 13:14:35
Te sem láttál még lakmuszt.
Savasan vörös, lúgosan kék. Zöld soha...
szépjuhászné 2010.05.19. 13:17:45
chick 2010.05.19. 13:18:00
szépjuhászné 2010.05.19. 13:18:55
magyar bucó 2010.05.19. 13:19:36
chick 2010.05.19. 13:20:17
szépjuhászné 2010.05.19. 13:20:26
chick 2010.05.19. 13:20:51
páter Bundagh 2010.05.19. 13:22:16
és akkor most jól figyeljetek: www.mereganyagok.hu/sav_bazis_egyensuly.php
"""Vizsgáld meg nyáladat lakmuszpapírral. Színéből következtethetsz egészségi állapotodra, mert megmutatja, mennyi sav halmozódott fel szervezetedben, és milyen erősek a lúgtartalékaid. Az abszolút ideális állapotot a kék szín jelöli (a képen látható lakmuszpapír segítségével). Minél több zöld árnyalat jelenik meg a papíron, annál jobban elsavasodott a szervezeted, és annál inkább előfordulhatnak az öregedésre, jellemző degeneratív folyamatok. """
Átment? Na csinájjátok tovább, szevasztok.
Gukker 2010.05.19. 13:22:45
chick 2010.05.19. 13:23:15
Szelid sunmalac 2010.05.19. 13:24:37
chick 2010.05.19. 13:25:49
egyébként ha kifogy a citromlé, akkor átmenetileg egy kis citromsav megoldja a problémát...
magyar bucó 2010.05.19. 13:29:35
chick 2010.05.19. 13:30:26
chick 2010.05.19. 13:30:58
Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.05.19. 13:35:10
magyar bucó 2010.05.19. 13:36:44
Szervusz. Attól még, hogy találtál mlég egy hülyét, a lakmusz nem lesz zöld soha.
És én eddig nem személyeskedtem, konkrét hülyeségre írtam meg, hogy nem úgy van.
magyar bucó 2010.05.19. 13:38:47
Szóval, reflux gyanú esetén menj orvoshoz.
Szelid sunmalac 2010.05.19. 13:39:07
Doryyka 2010.05.19. 13:43:52
De ezt nézzétek meg, a végén az aláírás a legjobb (bocs, kicsit hosszú):
OLVASSÁTOK EL FIGYELMESEN! UGYAN AZ A GYÓGYSZERGYÁRTÓ CÉG TALÁLTA KI NEKÜNK, AZ ASZPARTAM TARTALMÚ ÉDESÍTŐSZEREKET, MINT AKIK, MÁR A VÍRUS KIROBBANÁSA ELŐTT, ÁRULTÁK A VILÁGNAK, A H1N1 OLTÓANYAGÁT!!!
Az aszpartam-(édes )mérgezés
Az aszpartam-mérgezés a nyolcvanas évek óta jól őrzött titok! Számos kutatás és a tapasztalatok egyértelműen kimutatták mérgező és betegségeket előidéző hatását. Az aszpartam egy veszélyes adalékanyag, ami a testbe kerülve rákkeltőanyagokra bomlik és elmegy modernkori horrornak, amit odabent művel. Vajon miért nem lehetett hallani erről eddig? A diéta-ipar egy dollármilliárdos üzlet. Az ember azt gondolná,hogy a könyvek szerzői, vagy az élelmiszeripari cégek húzzák a nagy hasznot belőle. És nem. Persze nekik sem megy rosszul, de a játszma igazi nyertese a gyógyszeripar. Hogy hogy jön a gyógyszer az aszpartamhoz? Egyszerű.
Egy gyógyszercég kutatója fedezte fel véletlenül az aszpartamot, egy fekély elleni szerrel való kísérletezés közben. A cég pedig a G.D. Searle, aki gyógyszergyártó létére képes volt 28 millió dolláros veszteséget elkönyvelni és többszáz, a gyógyszereik miatti káros mellékhatások ügyében indított pert elveszteni. Ugye, milyen megbízhatónak tűnnek? A Searle egyik leányvállalatát végül a Monsanto vásárolta meg és NutraSweet néven dobta piacra az édesítőszert.
Izgalmuk érthető volt, hiszen ez a szer többszázszor édesebb a cukornál, fillérekbe kerül előállítani és a diéta-nemzet minden ilyenre vevő. A probléma ott kezdődött, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal, az FDA nem óhajtotta engedélyezni a felhasználását, lévén az anyag bizonyítottan rákkeltő és az idegeket is károsítja. Később valahogy eltűntek a vizsgálati dokumentumok, a kísérletekhez használt egerek nem voltak hozzáférhetőek boncolásra és a kormányhoz eljuttatott dokumentumokban már csak néhány homályos következtetés szerepelt. Ennyi elég is volt a frissen megválasztott Reagan elnöknek, aki beiktatása másnapján(!) leváltotta az FDA addig tiltakozó elnökét és Arthur Hayest ültette a helyébe, aki azonnal felülvizsgálta a "túl szigorú" megkötéseket és engedélyezteaz aszpartam használatát a száraz élelmiszerekben.
Nem sokkal később elindult az a rémálom, ami a mai napig nem hajlandó alábbhagyni. 1992-re a Nutra-Sweetnek már engedélye volt az aszpartam üdítőitalokban és gyerekvitaminokban való felhasználására, szerződést kötöttek a Coca-Cola és a Pepsi céggel, mint a cégek kizárólagos aszpartam-ellátója és az FDA ekkor fogadta el a NutraSweet kérvényét az aszpartam nagy mennyiségű, szabad forgalomba hozataláról. Ekkoriban kezdődött, hogy emberek megmagyarázhatatlan betegségekkel, tünetekkel fordultak orvoshoz és a tudomány széttárta a karját: nem tudtak rájönni, mi okozza a bajt. Az aszpartam mellékhatásai lehetnek fokozatosak, vagy azonnali reakciók is.
Dr. Lendon Smith amerikai orvos szerint rendkívül sok ember szenved az aszpartam káros mellékhatásaitól, de fogalmuk sincs, hogy a gyógyszerek, kezelések és gyógynövények miért nem enyhítik a tüneteiket.
Több, mint 90 mellékhatást tulajdonítanak az aszpartam fogyasztásának.
Hihetetlennek tűnik, nem? Pedig nagyon igaz. Hogy képes egyetlen vegyi anyag ekkora kárt okozni?
Az aszpartam a vérbe kerülve lebomlik, és így képes keresztülutazni az egész testen, és bármilyen szövetbe lerakódni.
A ciklamáttal vagy a szacharinnal ellentétben az aszpartamot megemészti a szervezet. Elfogyasztása után a benne lévő metanol (faszesz) formaldehiddé, majd hangyasavvá változik. A formaldehid belégzése halálos, rákkeltő.
További összetevői, a fenil-alanin és az aszparginsav pedig mérgezőek. Ha a később felsorolt mellékhatásokból többet is észleltél már magadon, esetleg fizikailag megmagyarázhatatlanul gyengülsz, azonnal tedd le a diétás kólát.... És ha még semmilyen reakciót nem észleltél, azon szerencsések közé tartozol, akik visszafordíthatatlan károsodások nélkül úszhatják meg az eddigi aszpartam-fogyasztást, már amennyiben egy életre elfelejted az ezzel édesített élelmiszereket.
És ez nem vicc. Az FDA-hoz mindössze néhány év alatt több, mint tízezer NutraSweettel kapcsolatos panaszbejelentés érkezett , amely az összes beérkező panasz 80 százalékáttette ki. Ennek ellenére az Élelmiszer-és Gyógyszerellenőrző Hivatal semmit nem tett annak érdekében, hogy tájékoztassa a közönséget, akik egyértelműnek gondolják azt, hogyha egy termék agyon van reklámozva, az csakis egészséges lehet. Az aszpartam-ellenesek elnöke szerint: "Az aszpartam az egyetlen olyan génmanipulált termék, amelyről tényleges bizonyítékaink, világos nyilvántartásaink és esettörténetek vannak, melyek azt bizonyítják, hogy tömegbetegségeket és halált okozhat".
Valószínűleg nem véletlen, hogy a gyógynövényből nyert és teljesen ártalmatlan szteviát, mint elterjedt versenytársat viszont betiltották jó időre az Egyesült Államokban. Épp pár hónappal az előtt, hogy a NutraSweet, mint asztali édesítő forgalomba került volna. És talán az sem véletlen, hogy Új-Zélandon ma már tiltott adalékanyagnakszámít az aszpartam. Hogy miért nem mindenhol? Szenzációs PR-úthengert vezet a NutraSweet. Nagyon meggyőzőek, és ahol az aszpartam ellen szólók felütik a fejüket, "ők megjelennek és elhiteltelenítik a forrást. Azért a több milliárdért évente ...â01D Szerencsére az Egyesült Királyság és az Európai Unió is elfogadta azt a javaslatot, hogy végezzenek független kutatásokat az aszpartam "biztonságos" mivoltával kapcsolatban.
Ha ez mind hihetetlennek is hangzik számodra, "biztos, ami biztos" alapon azért olvasd el a címkét és légy résen mindennel, ami "light", mert aki cukormentesen szeretne táplálkozni, lépten-nyomon csak aszpartamba botlik.
Néhány tipikus termék, amit ezzel édesítenek:
- szénsavas és rostos üdítőital,
- joghurt,
- fagylalt,
- reggeli készítmények,
- pezsgőtabletta(!),
- sportital,
- gyerekvitamin(!),
- lekvár,
- szinte minden rágógumi és diabetikus termékek,
- kevés kivétellel maguk az édesítőszerek akár folyékony, tabletta, kristályos és por alakban .
Az aszpartam néhány mellékhatása :
látászavarok, szemfájdalom, fülcsengés, hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás, részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió, álmatlanság, fóbiák, szapora szívverés, légzési nehézségek, hányinger, hasmenés, véres széklet, hasfájás, nyelési fájdalom, bőrviszketés, kiütések, asztma, herpesz, tályog, menstruációs zavarok, a haj elvékonyodása, hajhullás, hirtelen súlyvesztés, fokozatos súlygyarapodás, fájdalmas vizelés, túlzott szomjúság , bedagadt lábak, visszafordíthatatlan agykárosodás, születési rendellenességek, gyomorfekély, izületi fájdalmak.
Megkérek mindenkit a dolgok súlya miatt, hogy minden közvetlen ismerősének ezt küldje el körlevélként, hadd tudódjon ez ki.
Leskó Ferenc
ügyvezető
vegyészmérnök
SC HOME Kft.
70/606-30-66
info@szilikon.eu
www.szilikon.eu
magyar bucó 2010.05.19. 13:45:03
Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.05.19. 14:08:42
páter Bundagh 2010.05.19. 14:24:02
coralcayhealth.trustpass.alibaba.com/viewimg/photo/108966645/Ocean_Milk_pH_paper.jpg.html
Ezt írtad: ""Attól még, hogy találtál mlég egy hülyét, a lakmusz nem lesz zöld soha.
És én eddig nem személyeskedtem,""
Tehát ki az a két hülye te nem személyeskedő, nem offoló? És te nem hülye, mutatsz egyetlen egy "laboreszközt a konyhában"! amit te írtál ide a kötekedésen és a hülyézésen kívül?
Doryyka 2010.05.19. 14:30:31
Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.05.19. 14:32:18
Doryyka 2010.05.19. 14:56:10
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.05.19. 16:22:59
A sav-bázis egyensúlyról szóló linken olvasottakat meg felejtsd el. Úgy ahogy van baromság. Az egész fogyasztók megtévesztése, hogy minél több pénzt kiszedjenek belőlük.
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.05.19. 16:27:55
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.05.19. 16:30:02
páter Bundagh 2010.05.19. 17:38:22