MedIQ

Írtam a napokban arról, milyen eszközöket használhat egy átlag amerikai, hogy kiválassza a lehető legjobb kórházat, mely nemcsak elhelyezkedésében felel meg elvárásainak, de az adott kezelést is a legjobb hatásfokkal végzi. Azonban mi a helyzet az árral?

A jövő, remélhetőleg átláthatóbb egészségügyében, lehetőségem van megválasztani az ellátó intézményt, mivel lehetnek speciális igényeim, illetve a pénztárcámnak megfelelő helyet kereshetek így magamnak.

Az ugyancsak amerikai Minnesota Healthscores segítségével orvosi beavatkozásonként kereshetünk, hogy mi hol mennyibe kerül.

health costs

Látjuk a pontos árakat, illetve azt is, mennyibe kerül a kezelés az átlaghoz képest, ha pedig több információra vágyunk, mindegyik kórház profilja, elérhetősége megtalálható az oldalon. Azt nem állítom, hogy így nézne ki a tökéletes egészségügy, mert az ilyen szabályozás is felvet kérdéseket, de az átláthatóságot bizonyosan javítaná.

Vastagbéltükrözések árai az USA_ban

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr791360030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.09.06. 19:43:47

Nos igen, ismét egy remek dolog. Bár nálunk a jelenlegi finanszírozási rendszerben ez majd hogy nem mindegy, gondolom én, hiszem az OEP fizet és adott kórház sem köteles ellátni minket nem akut esetben.
Beavatkozások Német-pont-, HBCS értékéről nem találtam semmit, mondjuk már adnak egy elszámolási lapot, azon rajta van minden összeg, amit az OEP állt tudtommal. De azért jó lenne egy hasonló itthonra is. Lássa csak mindenki mi mennyi, akkor talán nem sajnálná a 300 ft-ot ami kevesebb, mint egy doboz cigi ára, vagy csak kicsivel több,mint egy üveg sör ára... de ez már csak egy ilyen ország.

HoldenCaulfield · http://kaizen.freeblog.hu 2009.09.11. 08:46:47

az jutott eszembe, amit az egyik "egészségpolitikus" vagy kórházigazgató mondott nemrég, miszerint még mindig nem sikerült egy elfogadható minőségi mérőszámrendszert kidolgozni a magyar eü-ben... ez sztem sokkal fontosabb lenne az egyébként szintén lényeges költség/ár kérdésnél.
süti beállítások módosítása