MedIQ

Az elmúlt napokat San Francisco-ban töltöttem a Scifoo konferencián, amiről bővebben is beszámolok majd a héten, de most íme két érdekes technikai újítás.

Ez az új iPhone alkalmazás felerősíti a hallott hangokat, sőt be lehet állítani, mely sávokat emelje ki, és az automatikus rögzítés miatt az elmúlt 30 másodpercet is vissza lehet hallgatni. Halláskárosultaknak készítették.

A páciens otthon ráteszi két hüvelykujját a készülékre, és az az EKG eredményeit elküldi a kórháznak akár mobilhálózaton keresztül is. Klasszikus példája a telemedicinának. Bár kérdéses, mennyire ad olyan megbízható eredményt, mint a 12 elvezetéses EKG, mindenesetre az egyértelműen kóros elváltozásokat valószínűleg ez is érzékeli.

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr71242158

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Widex hallókészülék 2010.03.17. 13:52:03

Ajánlom figyelmedbe ezt a hallókészülék forgalmazót!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása