MedIQ

Egy orvosnak naprakésznek kell lennie szakterületével kapcsolatban, márpedig ez korántsem egyszerű feladat, amikor így is milyen kevés idő jut a betegekre és a leterheltség is fokozott. Viszont ezért hoznak létre webes eszközöket, melyek időt spórolnak, ráadásul frissen tartják egy-egy orvos szakirodalmi ismereteit.

Mit tehetünk?

  • Ellátogatunk újra és újra az orvosi szaklapok honlapjaira, hogy született-e új cikk. (ez a legegyszerűbb, egyben legbutább megoldás)
  • RSS-t használunk, amellyel hagyjuk, hogy az információ jöjjön hozzánk. Részletek itt.
  • Vagy használhatjuk a MedicalCavity oldalát, ahol az összes jelentős orvosi szaklap, blog, wiki, képgyűjtemény, videógyűjtemény, esetgyűjtemény helyet kap és automatikusan frissül.

A Webicina oldalán is van egy hosszabb leírás azokról az eszközökről, melyekkel egy orvos naprakészen tarthatja magát.

Update: HoldenCaulfield kommentelőnk hívta fel a figyelmemet, hogy a magyar net egyik legjobb orvosi oldalát meg sem említettem. Természetesen a Dokim.hu egészségkeresőről van szó, mely a megbízható orvosi oldalak keresése mellett, a magyar orvosi blogoszféra értékes posztjait is összegyűjti.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr29747341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HoldenCaulfield · http://kaizen.freeblog.hu 2008.11.03. 15:58:36

És a magyar portálok? Mint pl. a dokim.hu?
süti beállítások módosítása