MedIQ

Az elmúlt hét poszthiányának az oka az ideggyógyászat szigorlat volt, amin sikeresen túlvagyok, de azért maradok a témánál egy poszt erejéig. Eddie Adcock híres banjo művész, akinek a jobb kezében nemrég tremor jelentkezett, azaz remegés, ami komolyan zavarta a játékban.

Ennek kiküszöbölésére egy mély agyi stimulátort ültettek be neki a Vanderbilt University Medical Centerben e hónapban. Ezzel a készülékkel kordában lehet tartani a remegését és tovább is játszhat kedvenc hangszerén. A műtét érdekessége, hogy agyába lokális érzéstelenítés után ültetik be a készüléket, közben viszont játszania kellett hangszerén, hogy lássák, hatásos-e a művelet. 

Az ABC riportja az esetről: 

Bár erről keveset szóltak, de valószínűleg Parkinson-kór áll a kézremegés hátterében.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr100738375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amerea 2008.11.07. 19:53:48

tenyleg nagyon latvanyos volt a gyogyulas.
a paromnak szinten tremorja van, es ha nem fog semmit, remeg a keze. egyenlore stabil az allapot, remelem nem lesz rosszabb.. sajnos egyenlore nem tudjak mitol van, remeljuk nem parkinson kor (akkor remeg egy kicsit, amikor nem fog semmit, es ha fog valamit akkor jobb.)
süti beállítások módosítása