MedIQ

Újraélesztéskor 2 befúvást 30 mellkasi kompresszió követ. És nagyon nem mindegy, milyen ritmusban. Amerikai kutatók szerint, a legegyszerűbb kompresszió közben a fejünkben a Bee Gees Stayin Alive című számát dúdolnunk, ugyanis annak ritmusa megegyezik azzal, amit nekünk kell diktálnunk.

Előbb maga az újraélesztés modellezése: 

 

Majd a híres Bee Gees sláger: 

Nem árt gyakorolni...

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr82723625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.10.20. 21:25:25

a videó szerint előbb mellkasi kompresszió, majd utána jön a lélegeztetés. na mármost én úgy tudtam, hogy ABC, azaz átjárható légutak, belégzés, cirkuláció. akkor most melyik?

hottentotta 2008.10.22. 14:07:29

és újraélesztés előtt így meg kell simogatni, meg puszilgatni a babát? :)

Hja, és én anno elsősegélyen ( 1997 ) úgy tanultam, hogy orrba fújjuk a levegőt. mostakkormivan?

inspector Callahan 2008.10.23. 10:55:22

Nálunk az orrba fújás terjedt el, mert így kisebb a veszélye a gyomor felfújásának. A kéztartás is más nálunk: a nagyujj kb. a szegycsont felezővonalán van (a fejtől távolabbi kézé), a másik kéz meg ennek a csuklójára fog rá C alakban. Az érvényben levő protokoll szerint ha nincs normál légzés, akkor keringésvizsgálat nélkül (!) elkezdendők a kompressziók (30db) és csak ezután jön a 2 befúvás.

hottentotta 2008.10.29. 14:38:45

Mégvalami. a BeeGees szám címe Stayin' Alive. Esetleg van valami kapcsolat a szám címe, és a poszt mondanivalója között? :)

rikavagyok 2008.12.26. 03:04:48

tudod mit, én már boldog lennék, ha elkezdenék...valahogy. az a baj, hogy többnyire nem teszik.

és a legelkeserítőbb, mikor valakire legalább a legalapabb alapokat próbálja ráragasztani az ember elsősegélyből, és azt válaszolja, h nem akarja megtanulni, mert akkor félművelt lesz, és többet árt mint használ.

ettől függetlenül nem egy olyan esetről hallok, mikor laikus kezdte el az újraélesztést, ami később ép és eleven embert eredményezett...
süti beállítások módosítása