MedIQ

A haon.hu oldalán olvashatunk egy érdekes cikket arról, Debrecenben is használják a Nintendo Wii nyújtotta előnyöket rehabilitációban.

Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Tanszékének szakemberei azt a wii játékot, mely interaktív módon biztosítja azt, hogy a mozgásukban akár jelentősen korlátozott betegek rehabilitációjuk során sikerélményekhez jussanak.

Amilyen fejlettségi szintű a beteg mozgása, olyan nehézségű fokú játékon gyakorolhat, a legfontosabb az,  hogy sikerélménye legyen, s ezáltal egyre nagyobb akaratereje a egyéb tevékenyégekben is, ami a sikeres rehabilitációhoz nélkülözhetetlen, tette hozzá Kollár János és Józsa Balázs, a csapat pszichológus tagjai. Fontos, hogy ha jobban teljesítenek, a játéktól pozitív visszajelzést kapnak – magyarázta Horváth Anita gyógytornász.

Egy példa, hogyan néz ki egy ilyen foglalkozás: 

További olvasmány:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr100719236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása