MedIQ

A Google igen kecsegtető együttműködésbe kezdett az Egészségügyi Világszervezettel, melynek eredménye egy olyan kezdeményezés, mely a világ járványait követi figyelemmel a Google News hírrendeszerét felhasználva. A HealthMap-ről van szó, mely forradalmasíthatja a fertőzések ellenőrzését.

A Google News-on gyakran jelennek meg a világ különböző pontjain felbukkanó járványokról hírek, így jó információforrást jelentenek ezek követéséhez. Viszont tudjuk, mennyire nem megbízható ezen hírek többsége, ezért szemantikus kereséssel szűrik az értékesebbeket.

Ahogy a PLoS Medicine lapjain kutatók leírták, a cél az, hogy a világ fertőzéses gócait online és automatikusan lehessen figyelemmel követni egyetlen platformon keresztül.

A járványokat követő rendszerek; betegségek és földrajzi helyek alapján is kereshetünk vagy szűrhetünk. Jelenleg környékünkön egyedül Montenegróban volt egy agyhártyagyulladásos járvány.

További olvasmány:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr53565327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása