MedIQ

A 2007-es orvosi/élettani Nobel-díj kitüntetettjei:

  • Mario R. Capecchi (Howard Hughes Medical Institute )
  • Sir Martin J. Evans (Cardiff University)
  • Oliver Smithies (University of North Carolina at Chapel Hill)

A kutatók az egér genetikai állományának embrionális őssejteken végzett módosításával olyan állatmodelleket hoztak létre, amelyek segítségével számos emberi életfolyamat és betegség vált hatékonyabban tanulmányozhatóvá. (Origo.hu)



A tudósok genetikai kutatásaik során egerekben célirányosan kikapcsoltak bizonyos géneket, hogy megfejtsék azok szerepét az állati szervezeteken belül. Munkájuknak köszönhetően sikerült olyan egereket létrehozni, amelyekben a sok ezer gén némelyikét kikapcsolták. A beavatkozás következményei egyértelműen felismerhetőek voltak az állatokon, így kiderült a kutatók számára, milyen funkcióval bír a kikapcsolt gén. Mára már több ezer ilyen, kikapcsolt génű egér létezik, s ezek igen fontos eszközzé váltak a kutatók számára. (Index.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr64190377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

őssejtszaporításról kérdések és válaszok-ÖNNEK 2007.10.14. 22:51:21

Akkor tudatom önnel, hogy a magyar fejlesztésű Olimpiq Stem X Cell őssejt fokozó kapszula, jó úton jár, és azt gondolom, hogy tovább megyünk, üdv :-): Dobrotka Béla 06-30-687-4347

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.10.14. 22:56:55

Tisztelt Dobrotka Béla!

Ha mutat egy nemzetközi publikációt, mely bizonyítja a szer hatásosságát és nem bizonyítja a lehetséges káros hatásokat (pl. a rák kockázatának növekedését), elsőként fogok írni a szerről a MedIQ-en.

Tisztelettel,

Meskó Bertalan

dendrimer · http://dendrimer.blog.hu 2007.10.15. 01:36:18


Nem nagyon van itt mit tisztelni, ha utánanézel.

Elvileg erről van szó:
(Nekem nagy kamunak tűnik.)

www.mtv.hu/videotar/?id=2409#

A videó végén elhangzik az engedélyeztetés kapcsán, hogy "jövö héten". Mindez volt májusban.

Másrészt, gondolod, hogy majd pont itt akarnak bejelenti egy gyógyszerújdonságot?

:) Nevetséges az egész.

TLR4 2007.10.15. 19:36:45

Hát elég nevetséges ez az őssejtfokozó kapszula táplálékkiegészítő, az biztos...és akkora kamu, hogy ennél nagyobb már nem is lehetne. Csak szegény embereket sajnálom, akik erre költik a pénzüket...

őssejttapasztalatok 2007.11.01. 21:45:12

Már a publikáció előkészítése megvan. Az időpont megvan. Az Olimpiq Stem X Cell kutatásai szépen haladnak előre. Remélem nem lesz szégyen elismerni a sikert, még akkor is ha Magyar.

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.11.01. 22:11:54

Félreértést érzek...

Nem az a hibás, aki kétségbevonja egy szer hatásosságát, melyről egyetlen tudományos publikáció sem szól. Hanem az, aki a szert a tudományos eredmények közzététele előtt reklámozza és árúsítja.

Ha meglesz a publikáció, és bebizonyosodik, hogy nem okoz nagyobb rizikót a malignitást tekintve, sorra fognak jönni a blogok (köztük a MedIQ is), melyek szívesen írnak majd a sikerről. Főképp azért, mert magyar...

De addig szerintem nem kellene a szkeptikusokat bántani.
süti beállítások módosítása