MedIQ

Kezdjük mindjárt azzal, hogy a New England Journal of Medicine szerint a kézmosófolyadék dobozán lévő isopropyl-alkohol feliratot isopropanolra kellene cserélni, mert legalább két esetről tudnak, ahol az alkohol szó miatt megitták a folyadékot.

Egy másik felmérés szerint azok, akik legalább két nyelven beszélnek átlagosan 4 évvel később esnek a demencia, azaz a szellemi leépülés áldozatául.

A Mayo Clinics kimutatta, hogy az NFL, azaz az amerikai foci ligájának játékosai nagyobb százalékban szenvednek szív-és érrendszeri betegségben. 52%-uknak volt metabolikus szindrómájuk (ami kardiovaszkuláris zavarra és cukorbetegségre is hajlamosít) szemben az átlag populáció 21%-os adatával. A linemen poszton játszók 75%-a küzdött alvási apnoéval (alvás közben nem kap elég levegőt, akár agyi károsodást is szenvedhet) szemben a populáció 10%-os adatával. A linemenekre jellemző robosztus alkathoz társuló vastag nyakat tartják ezért felelősnek.



Brit és kanadai biológusok igazolták, hogy a szarvasmarhák által az ellés utáni első napokban termelt előtej - tudományos nevén kolosztrum - más emlősöknél is természetes módon enyhíti az emésztőrendszer gyulladásos megbetegedéseit. Mára a bajor és svájci biogazdaságokban begyűjtött és a német technológiával hőkezelés nélkül előállított kolosztrum kivonat Magyarországon is mindenki számára hozzáférhető (http://www.colostrum.hu). (Via MTI)

Ugyancsak a New England Journal of Medicine írta le, hogy a mágneses rezonancia vizsgálatokban új korszakot nyitnak azzal, ha már pacemakerrel vagy bármilyen fémimplantátummal rendelkezőket nem kell kivonni a vizsgálat alól. Az MR készülék ugyanis egy hatalmas mágnesként működik, mely minden fémet magába ránt, akár a test belsejéből. Ez a hátrány megdőlni látszik egy technikai újítással.

A
LINGUIST List Crew egy csinos összeggel támogatja Hannah Moralest, akit azzal bíztak meg, hogy a nyáron nézze át és javítsa az összes nyelvészeti cikket az angol Wikipédián.

És ha már wiki, mi a különbség a Google és a Wikipédia között?

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr3256370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása