Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

MedIQ

Nem kell aggódni, a MedIQ nem megy át bulvárblogba és nem fogunk csacsogni az ágypraktikákról. Csupán megvizsgáljuk a LiveScience érdekes cikkét. Mik az orvosi okai a jelenségnek: miért alszanak el a férfiak szex után?


(Képforrás)

Ugye úgy magyarázza az erősebbik nem, hogy elfárad, hiszen komoly fizikai erőkifejtésről van szó.

Viszont a pozitron emissziós tomográfia vizsgálatok kimutatták, hogy orgazmus közben félelmeink és idegeskedésünk nagy része eltűnik, ami ugyancsak okozhatja az alváskényszert a relaxáció miatt.

Racionalista alkat vagyok és igen, a szex is biokémián alapszik. Ejakuláció közben noradrenalin (a stresszt fokozza), szerotonin (elégedettséget, empátiát érzünk miatta), oxytocin (méhműködést serkent), vazopresszin (a veseműködésben és a vérnyomás szabályozásban játszik szerepet), nitrogén-monoxid (értágító) és prolaktin hormon szabadul fel. Utóbbi különösen fontos, mivel a prolaktin miatt kell várni a férfiaknak két aktus között. Köztudott, hogy a nőknek a "regenerációs" idejük határozottabban kevesebb. (Némi irónia vegyül abba, ha valakinek prolaktin elégtelensége van, mivel hamarabb képes "regenerálódni".)

A cikk azt is említi, hogy azok az állatok, melyek prolaktint kapnak, hirtelen fáradtak lesznek. Az is jogos kérdés lehetne, hogy akkor a maszturbáció után miért nem lesznek a férfiak álmosak. Azért, mert ott negyedannyi szabadul fel a hormonból, mint szex és orgazmus közben.

Megjegyzendő, a vazopresszin és az oxytocin is hat az álmosságra. Sőt én már olyat is olvastam, miszerint a szex közben visszatartott levegő miatt csökken az oxigénellátottság, és ez vezet álmossághoz.

Fejezzük be azzal, hogy még mindig jobb mint szex közben elaludni. (Az angol férfiak 48% aludt már el aktus közben a cikk szerint.)

És természetesen tisztelet a kivételnek...

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr9047331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyenyec · http://nyenyec.blogspot.com 2007.03.17. 15:38:33

Érdekes lenne tudni, hogy a nőknek hány százaléka aludt el aktus közben a férfiakhoz képest. :)

Akasha. 2007.03.17. 15:56:36

Nem rég, kb. reggel gondoltam pont erre, hogy miért is alszik el a kedves.. Most választ kaptam a férfi miértjére. És a nők? Csak azért kérdezem, mert volt egy olyan időszakom, mikor az aktus után 1perccel úgy aludtam el, mint egy narkolepsziás. Kb. 5-15 percet aludtam, és eddig fel sem lehetett kelteni. A megfigyelésem után 4-5 évre el is múlt ez a dolog.

Akasha. 2007.03.17. 15:58:33

Bocsi, elírtam. Szóval addig fel sem lehetett kelteni, míg ki nem aludtam magam, ami 5-15 perc volt.

Akasha. 2007.03.17. 17:30:48

Kedves NCurse!

Írtam Neked egy privát levelet. Köszönöm, ha olvasod.

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.03.17. 19:07:20

Kedves Tarzerind! Senkit sem kezelek, de ha a Wikipédián sem nézem jó szemmel e személyeskedést, akkor a saját blogomon pláne nem fogom. Minden hasznos kommentjét örömmel fogadom, de nálam senki nem fog veszekedni...

gallicus49@freemail.hu 2007.03.17. 19:12:16

én nem csodálom ha elalszunk,tisztelet a kivételnek!Van ugye olyan is hogy nagyon sok nő csak megjátsza az orgazmust!Vagy a plafont nézi közben,vagy a szemét becsukva spekulál magában azonmikor lesz már vége?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.03.17. 19:24:02

gallicus,

ha ilyet tapasztalsz, akkor — már megbocsáss, de — az a te hibád.

Akasha. 2007.03.17. 20:01:43

Szerintem, ha a férfi elalszik közben, az a nő hibája is, és fordítva. Itt ugyan az aktus utániról van szó, és nem a közbeniről.
Tényleg vannak nők, akik megjátszák az orgazmust, sőt képesek hazudni is, hogy "denagyonjóvltezígy":) Azok a nők inkább maguknak hazudnak. Illetve főleg maguknak. Persze a férfi ezt magára veszi, és személyes "támadásnak" érzi, pedig nem az. Ismeritek a "hagyd magad, elöbb szabadulsz" közhelyet? Sajnos itt fokozottan érvényes.
Kedves Férfiak! Ha olyan Nővel találkoztok, aki megjátsza az orgazmust, az nem bántani akar benneteket, sőt egyáltalán nem akar megbántani férfiúi mivoltotokban. Persze ez nem vezet hosszú kapcsolathoz, az már bizonyított tény.

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.03.18. 12:42:34

Hogyne lennék medikus... Miből jutottál erre a következtetésre?

hu-li 2007.03.18. 13:47:50

Szeintem nem is baj, ha a férfi elalszik szex után. Mert belegondolt valaki is abba, hogy milyen lenne orgazmus után csacsogni a párunkkal, főleg ha férfi?!?!? Mit is mondana? Hogy, jaj annyira jó voltál!; ugye neked is olyan jó volt, mint nekem?; stbstbstb. Ennél illúzió rombolóbb nem is kell. Tehát, csak aludjon (vagy legalább csöndbe legyen), addig legalább átgondolhatunk mindent/ akármit.
Az,hogy a nők megjátszák az orgazmust? Hát persze! Tegyük kedves hölgyek a szívünkre a kezünket és gondolkozzunk el. Szinte biztos, hogy mindenkinek volt ilyen esete. Ez nem szégyen, de nem is kéne szenteskedve beszélni róla.
...

Balázs 2007.03.18. 17:45:11

Hogy a "bevállalós" csajok miért fehérmájúak ill. könnyűvérüek azt egy nyelvész tudná megmondani, nem egy medikus . Mindenesetre érdekes kérdés, biztosan vannak még ilyen kifejezések az élet minden területéről amely kapcsolódik az orvostudományhoz/emberi testhez. (most ami még hirtelen eszembejutott az a szőrös szívű) :)

schultze · http://inglobwetrust.blog.hu 2007.03.18. 18:33:54

Az miért van, hogy negyedannyi hormon szabadul fel maszturbáció közben, mint szex közben?

Akasha. 2007.03.18. 18:40:25

A Hepatitis B. vírusnak lehet köszönni a "fehérmájú" jelzőt. A hepatitis B vírus elpusztítja a máj sejtjeit, a máj ettől "kifehéredik". Ilyenkor az ösztrogen nemi hormonokat a máj lassan bontja le, a személy hiperszexuálissá válik.

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.03.18. 19:03:13

Kedves Ivadék! Birkatürelmem van, de minden soron következő, nem a témához hozzászóló kommentet törölni fogok. Ez nem chat és nem is vendégkönyv. Üdv!

gallicus 2007.03.19. 08:26:55

tapasztaltam ilyet,de esküszöm nem az én hibám!Egy megjátszós,szexet csak "kötelességképpen müvelő"nővel nincs mit kezdeni!Helyette inkább aludjon az ember!Mondom ezt azért mert a nők tudják csak igazán elvenni a férfiak kedvét a szextől!DE hát ez van!Mit csináljon az ember fia,a melegeket ki nem állhatom!

sorin 2007.03.19. 11:47:15

Ez szocializációs hiba. mármint a kötelességszerű nő. Az is igaz, hogy többféle eset van. Olyan is van ,hogy a pasas hibája, mert olyan, mintha nem akarná, hogy észrevegyék. Olyan is, hogy a csaj tényleg lila gőzzel nem rendelkezik arról, hogy mi a fene olyan jó abban (elég gáz, de van ilyen), és kötelességet teljesít. Tehát vaalmi szocializációs hibának tudható be, hogy rengeteg nő nem bír a szituációval mit kezdeni. Van, aki kinövi, van, aki meg nem...

e-Vita · http://e-vita.blog.hu 2007.03.24. 01:27:39

Hm. Most elbizonytalanodtam. Ha én álmos vagyok a szex után, akkor nem is nő vagyok?
süti beállítások módosítása