MedIQ

A web 2.0, azaz az új generációs webes szolgáltatások a felhasználót szolgálják. Így nem meglepő, hogy a fogyibiznisz is megjelent már az Interneten. A fogyasztó videójátékok után néhány olyan közösségi oldalt mutatnék be, melyek a fogyást szolgálják a közösség erejét igénybe véve, hol diétás tanácsokkal, hol pedig mutatós súlydiagramokkal.



Kezdjük talán a legkiemelkedőbb szolgáltatással, a Traineo-val. Regisztráltam, hogy saját szememmel lássam az előnyeit, így miután beállítgattam a súlyomat, magasságomat és fogyókúrás céljaimat firtató adatokat, a következőkkel találtam szembe magam:

  • Saját edzéstervet készíthetünk, sőt ha az edzőteremből visszatérve néhány kattintással beállítgatjuk, milyen gyakorlatokat végeztünk, megmutatja, mennyi kalóriát égettünk el.
  • Diétás tanácsokat is ad, e-mailben értesít minket, nehogy elfeledkezzünk a betartandó változtatásokról.
  • A súlyunk változását diagramokon követhetjük nyomon, egyben kiszámolja a test-tömeg indexünket, sőt szigorúan figyeli, mennyi van még hátra a beállított cél eléréséig.
  • És miért velejéig web 2.0-s site ez? Választhatunk magunknak motivátorokat, azaz olyan Traineo tagokat, akik látványos fejlődésen mennek/mentek keresztül, ők segíthetik az erőfeszítéseinket.
  • Ráadásul kapunk egy traineo.com végződésű oldalt is, ahol fejlődésünket és küzdelmünket másokkal is megoszthatjuk. Akár motivátorokká is válhatunk, ha meggyőző az eredményünk. (A regisztrálás után ez a kép fogad bennünket.)


A következő oldal az Extrapounds.com, mely inkább a fogyókúrás blogolásra fekteti a hangsúlyt. Arra alapoznak, hogy egy személyes élmény jobban segíti a fogynivágyókat, mint egy személytelen honlap. Előnyös tulajdonsága talán az, hogy részletesebben tudjuk követni súlyunk, testméreteink változásait.

A DietTelevision.com elképesztő mennyiségű diétát kínál felhasználóinak, melyeket maguk a felhasználók elemeznek és értékelnek, így folyamatosan követhetjük a legújabb és legsikeresebb "vívmányokat".



A Gimme20.com pedig inkább az edzéstervekre koncentrál és mobilról is be lehet jegyeztetni az éppen elvégzett edzésmunkánkat. Megjegyzem, egy darab magyar felhasználója sincs a regionális statisztikák szerint.

Ha bárki használta valamelyiket, várjuk a visszajelzést. Ha tud jobbat, vagy tud hasonló céllal működő magyar nyelvű oldalt, pláne várjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr2047224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bro 2007.03.17. 19:39:39

A Hazipatika időszakosan csinál ilyet, étrendet és mozgástervet adnak, ha jól tudom: hazipatika.hu/services/weightloss
süti beállítások módosítása