MedIQ

Egy éve mérem az alvásom minőségét, hogy adatok alapján javíthassam azt. Így most kevesebbet alszom, mint régen, de könnyebben kelek. Ehhez két egyszerű eszközt használok, egy aktivitásmérőt (Withings Pulse) és egy okosórát (Pebble). Teszteltem sok más eszközt is, de ezek bizonyultak a legjobb ár/minőség arányúaknak.

A Pulse-t a csuklómon hordom éjjel egy kényelmes és vékony karkötőn, míg a Pebble a másik karomon van. A Pulse alapján tudom, hogy mennyi időre van ma éjjel szükségem, hogy elegendő mélyalvásom legyen, ami alapján beállítom a Pebble Morpheuz nevű alkalmazását, hogy például 6 és 6 óra 20 perc között keltsen fel a legjobbkor. Amikor elkezdek abban az időszakaszban mozogni, tehát már nem vagyok mélyalvásban, akkor vibrációval felkelt, hogy ne töltsem az időt feleslegesen felszínes alvással.

A legújabb videómban erről beszélek. Meggyőződésem, hogy rengeteg ember azért ingerült egész nap, mert évek óta rosszul alszik. Keressünk erre megoldást!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr296954997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inSay · http://keptar.organic.hu 2014.12.05. 10:43:56

nem értem:
"A Pulse alapján tudom, hogy mennyi időre van ma éjjel szükségem, hogy elegendő mélyalvásom legyen."
Előre honnan tudod, h mennyit fogsz mély alvásban tölteni? Csak reggel látom a Pulse-on, h mennyit töltöttem mély alvasban.
Vagy a Pebble tud kommunikalni a Pulse-al?

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2014.12.05. 11:47:50

Nem a technológia oldja meg, hanem én. Azaz a Pulse-szal azt mérem, jól érzem-e, hogy hosszú távon jól alszom. Mivel igen, ezért ki tudom számolni, nagyjából mennyi időre van szükségem ma éjjel és a Pebble-re bízom az ébresztést. Tehát ez mindig retrospektív elemzés. A Withings Aura elvileg már azt is tudja, amit írsz.
süti beállítások módosítása