MedIQ

A napokban jelent megy egy összefoglaló munkánk a Trends in Molecular Medicine folyóiratban Gene expression profiles in peripheral blood for the diagnosis of autoimmune diseases címmel, melyben azt taglaltuk, a könnyen hozzáférhető perifériás vérvétel mennyiben segítheti az autoimmun betegségek diagnózisát, illetve a kezelésekre adott válasz meghatározását génexpressziós elemzés alapján.

Azt vizsgáltuk az irodalom felhasználásával, hogy milyen eredményeket hoztak az ilyen jellegű vizsgálatok eddig. Készítettünk egy checklist-et és egy ún. decision tree-t, melyekkel azt szeretnénk elősegíteni, hogy a rengeteg munkacsoport által létrehozott adat együtt is elemezhető legyen. A cikk nem nyílt hozzáférésű lapban jelent meg, de ha valakit érdekel, írjon nyugodtan e-mailt.

Az absztrakt:

Gene expression profiling in clinical genomics has yet to deliver robust and reliable approaches for developing diagnostics and contributing to personalized medicine. Owing to technological developments and the recent accumulation of expression profiles, it is a timely and relevant question whether peripheral blood gene expression profiling can be used routinely in clinical decision making. Here, we review the available gene expression profiling data of peripheral blood in autoimmune and chronic inflammatory diseases and suggest that peripheral blood mononuclear cells are suitable for descriptive and comparative gene expression analyses. A gene-disease interaction network in chronic inflammatory diseases, a general protocol for future studies and a decision tree for researchers are presented to facilitate standardization and adoption of this approach.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr732755567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása