MedIQ

A University of Maryland kutatói 200 diákot kértek meg arra, hogy 24 órára hagyjanak fel minden digitális, online eszköz használatával (internet, média, mobil, stb.). Úgy tűnt, sokan a tipikus megvonási tüneteket produkálták a nap vége felé. Idegesség, feszült viselkedés, nem voltak képesek megfelelően végezni a dolgaikat, munkájukat.

Habár az amerikai Pszichiátriai Intézet még nem ismer olyan kórképet, hogy internet-függés, a Microsoft már elindította leszoktató programját, Internet Addiction Recovery Program néven. Itt vannak a tünetek, amiket felfedezhetünk magunkon vagy társainkon. 28, 45 és 90 napos programok vannak, de bekerülni nem egyszerű, márcsak az ára miatt sem (14 500 dollár!).

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr961966213

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Internetfüggőség 2010.05.04. 00:06:56

Az internet 24 órás hiánya megvonási tüneteket okozhat egyeseknél...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása