MedIQ

Írtam már a Science Foo Campről, de eddig nem igazán volt időm egy bejegyzésbe foglalni az ott tapasztaltakat. Ez egy meghívásos tudományos-webes konferencia, amit a Google, a Nature és az O'Reilly Media szervez San Francisco-ban.

scifoo09

Íme néhány korábbi bejegyzésem a témában:

És képek is:

scifoo1

Ezekkel mentünk a hotelből a Google központjába, a GooglePlexbe.

scifoo linkedin

A LinkedIn székhelye is a közelben van.

scifoo google1

scifoo camp

Úton a Google központjában lévő sátrak felé, direkt erre az alkalomra állították fel őket. Részben ezért Foo Camp a neve.

scifoo camp2

A regisztrációnál 5 kifejezést kellett a nevünk mellé írni (címkézés) és 3 embert, akit jövőre meghívnánk a következő eseményre.

scifoo camp3

scifoo camp4

scifoo page

Larry Page, a Google társ-alapítója, a megnyitó ünnepségen. Elnézést a kép minőségéért, de nem nagyon engedték a népet fényképezni és óvatosan kellett kattogtatni.

scifoo timo tim

Timo Hannay (Nature.com) balra és Tim O'Reilly (O'Reilly Media) jobbra.

scifoo schedule

A megnyitó után a táblákon kellett elhelyezni, hogy mikor hol szeretnénk előadni. Átfogalmazom, a tábláknál kellett harcolni, hogy elegendő befogadóképességű termet és normális időpontot szerezzünk magunknak.

Két szekcióban adtam elő. Az egyik a virtuális tudomány, ahol a Second Life-ról beszéltem. A másik az online orvoslás, ahol a medicine 2.0-s előadásomat adtam elő, mindkettőt Prezi-s formátumban

scifoo wc

A mosdó is külön érdekesség, a rengeteg olvasmánnyal a falon és az elektromos WC-kkel. 

Szóval nagy élmény volt, találkoztam George Church-csel, a Personal Genome Project atyjával is, úgyhogy remélem, jövőre is ott lehetek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr721372478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2009.09.10. 10:41:03

Sztem annyira nem kell hasravágódni... azért itthon is vannak állat megoldások. Nem is kell messzire menni a készülő pécsi Science Building is ilyen lesz
Itt a vidió róla: arch-tv.hu/?q=node/820

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2009.09.10. 11:13:02

Nem vágódtam hasra, de jó élmény volt.
süti beállítások módosítása