MedIQ

Számtalanszor írtam már a Twitter orvosi felhasználásáról. Habár egyelőre az amerikai kórházak inkább vannak jelen a Youtube-on, mint Twitteren, mégis növekszik a mikroblogolás szerepe az orvoslásban.

Kanadai kutatók például arra keresik a választ, hogy a Twitteren az üzenetek mellé írt szmájlik képesek-e megfelelően reprezentálni a felhasználók kedvét, mentális állapotát.

A Tweet What You Eat pedig egyenesen azt a célt szolgálja, hogy étrendünket követhessük, az elfogyasztott kalóriákat, vagy éppen a diéta betartását kérjük számon magunkon.

Sőt mostmár Retweetability Index is van, ami egy mérőszám, mely megadja, egyes orvosi témában író felhasználók milyen gyakorisággal kerülnek retweetelésre, azaz mennyire értékes az általuk megosztott tartalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr801010222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása