MedIQ

Kezdeném mindjárt azzal, hogy ma már olvasható az eheti nemzetközi orvosi blogkarnevál a Nurse Ratched's Place blogon. Minden héten egy orvosi blog összegyűjti az összes többi, hasonló témájú blog legjobb cikkeit és egy olvasmányos téma köré rendezi. A mostani kiadás kicsit "katonásra" sikeredett.

Egy másik példa alternatív keresési felületre az RxList gyógyszerfelismerő keresője, ahol kiválaszthatjuk a tabletta színét, alakját, és esetlegesen begépelhetjük a belenyomott feliratot. A keresőfelületnek alkalmazkodnia kell a keresés jellegéhez.


  • Kómába esett egy szúnyogcsípéstől (Index.hu): Amikor mikrobiológián a keleti ló-agyvelőgyulladásról tanultunk, biztos voltam benne, hogy sohasem fogok többé hallani róla, erre tessék.

  • Megható történet egy Down-szindrómában és cisztás fibrózisban egyaránt szenvedő gyerekről, egyben felhívás a March of Dimes támogatására is, mely a születés előtti szűrésekért munkálkodik.


  • Lehet, hogy csak én maradtam le, de már élesben működik a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának új honlapja deoec.hu címen.


Ázsiai elefánt


Kutya 60 napos magzata


Néhány hónapos delfinmagzat

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr16191576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dendrimer · http://dendrimer.blog.hu 2007.10.09. 21:25:24

USAban sok más egzotikusnak tűnő betegség előfordul még és ezek nem behurcolt esetek. Tavaly pl. komoly aggodalmat okozott az USA délkeleti államaiban a West Nile vírus is. Szintén szúnyog a vektora. Eddig is előfordult, de most még a CNN is felkapta egy kis időre a témát.

Mondjuk USAban (főleg déli államokban) kirándulás közben arra is oda kell figyelni, nehogy kígyóra lépjél. Szóval ott elég sok olyan egészségügyi kockázat van, ami Eu-ban nem jellemző.

Portal[x]Mind 2007.10.10. 14:13:50

Én sem gondoltam volna, hogy hallok erről (tripla-E), de tény, hogy nem akkora csoda, mint az INDEX ezt -szokásához híven- beállítja.
Ezt az oldalt érdemes nézni:
www.cdc.gov/ncidod/dvbid/arbor/eeefact.htm
, ahol leírják, hogy a keleti partvidéken erre komoly esély van.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.10.11. 11:07:09

Talán érdekesnek találod, az esemény utáni tablettáról szóló bejegyzésemet:

tetrahid.blogspot.com/2007/10/az-esemny-utni-tabletta-mtosza.html

Üdv:
tetra

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.10.11. 16:44:58

Köszönöm a linket! Benne lesz a következő orvosi blogkarneválban. :)
süti beállítások módosítása