MedIQ

Nem kerítettek nagy hírverést a bejelentésnek, de az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) „Az év IKT innovációja” díját a Hospitaly Kft. vehette át az iKórlap nevű fejlesztésükért. 

A Hospitaly Kft. fejlesztése egy ingyenes, iPad-en, illetve bármilyen más eszközön böngészőn keresztül elérhető alkalmazás. Segítségével Magyarország valamennyi háziorvosa egyszerűen, bárhol elérheti összes betegének teljes kórtörténetét, összes kiváltott gyógyszerének adatait, közel 10 évre visszamenőleg, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatbázisához való hozzáférés révén, továbbá lehetővé teszi az egészségügyi intézményeknél tárolt dokumentumok, képi információk (zárójelentés, lelet, kórlap, röntgenkép, stb.) megjelenítését.

A rendszer bizonyítja a háziorvosoknak, és az államnak, hogy a meglévő információkat viszonylag kis költséggel hatékonyan képes a gyógyítás szolgálatába állítani, a ráfordítások gyors megtérülése pedig az országos kiterjesztés révén lenne garantált.

Nagyon jól hangzik, a kérdés csak, hogy hogyan lehet a háziorvosokat motiválni a használatára, illetve az egészségügyi szervezeteket, hogy egyáltalán foglalkozzanak a kérdéssel.

iKorlap-1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr214616563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Symbol Developer · http://www.symboltech.hu 2012.06.29. 12:28:31

Ha ez pályázatból ment volna, akkor kötelező a publikáció és valóban hallottunk volna. De nem abból ment. Nem abból ment?

Valóban jópofa ötlet, de nincs médiuma, publikuma.

Haloperidol 2012.07.03. 00:18:58

Kivancsi vagyok, hogy a magyar haziorvosok

1. mekkora szazalekanak van iPad-ja
2. mekkora szazalekanak van barmilyen mas mobileszkoze
3. mekkora szazalekanak van egyaltalan 3-4 evnel fiatalabb szamitogepe a rendeloben
3. mekkora szazaleka hasznal rendszeresen mas szoftvert munkajahoz, mint a receptfeliro OEP altal rendszeresitett szoftvert.

A realitas az, h a magyar haziorvosok nagy resze nyugdij elott all vagy mar nyugdij utan dolgozik. A fiatal korhazi orvosok is hasznat vehetnek egy ilyen magyar szoftvernek, csakhogy ok altalaban mar nyugat-europaban dolgoznak, ahol hasonlok a rendelkezesre allnak.

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2012.07.03. 09:00:44

Nagyon jó kérdések, ebben az irányban kérdezősködtem én is, amikor interjút kértem a vezetőjüktől.
süti beállítások módosítása