MedIQ

A Smartmobil konferencián tartott mobil-központú előadásom után felkértek, hogy az Android Workshopon beszéljek a telemedicináról természetesen Androidos szemmel. Mivel csak Androidos telefont/tabletet használtam és használok, kifejezetten izgalmas feladat bemutatni a legérdekesebb alkalmazásokat. 

2012. április 19-én, vagyis ezen a héten csütörtökön ismét Androidos eseményre invitál minket a Telenor. A tavasz bekösztöntével a mostani rendezvény a fitness, a sport, az egészség jegyében telik majd. A 17:00-tól a Margitszigeti Atlétikai Centrumban rendezett Android Workshop Life-on az androidportal.hu (yours truly) ezúttal az Androideák zsűrijében és előadóként is képviselteti magát, ráadásul az esemény fényét fogja emelni SmartEast Ancsa is - talán még egy kis futásra is rávesszük majd! És ezen felül is több dolog miatt érdemes lesz eljönni.

És a részletek:

Telenor Android Workshop Life (Facebook)

Dátum: 2012. április 19.
Kezdési időpont: 17:00
Helyszín: Margitszigeti Atlétikai Központ (1138. Budapest, Margitsziget | Google Maps)
Belépő: a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr744456811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meronem 2012.04.20. 23:55:53

Bocsánat, de az iOS-re nincs több és jobb orvosi szoftver? Vagy mivel főként web2 dolgokat használsz, mindegy? Sajnos nem volt lehetőségem elmenni a workshopra, remélem, lesz róla valami info.

meronem 2012.04.25. 18:17:17

Meg lehet nézni valahol az előadásodat?

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2012.04.25. 19:00:41

Szia! iOS-re sokkal több orvosi app van jelenleg, de ebben az előadásban az Androidra koncentráltam. Sajnos nem tudok róla, hogy elérhető lenne a videó.

meronem 2012.04.25. 22:49:00

Igen. Ezért is meglepő, hogy nem Apple-t használsz, már ha nem veszed személyeskedésnek. Persze az, hogy több az app, nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy konkrét személynek szüksége is van rá :)

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2012.04.26. 11:20:50

Ráadásul én szeretem az open platformokat. :)

zopk 2012.05.17. 22:16:35

Én láttam egy videót, de ha már gyógyszerazonosítást említettél a riportban, akkor már mondhattad volna a Pharmindexet is, mert egyrészt "Pillbox" néven elég sokminden fut, ami nem is arra való, másrészt meg ami az USÁban szögletes és sárga, az itthon nem biztos...

Amúgy ennél kevés feleslegesebb funkció van, mert én nem mernék bevetetni senkivel semmit egy ilyen "meghatározás" alapján: a kiborult gyógyszert ha nem tudja segítség nélkül kiválogatni (nem maradt a tartóban referencia, olyan sokféle volt, stb.) akkor nem fog ez sem megbízhatóan segíteni rajta. Ez az összesen kb. 23 db halottkémnek és 8 toxikológusnak értelmes funkció, nem a nagyközönségnek.

A külföldi appok itthon jórészt használhatatlanok, mert az angol, mert az eltérő/nem elérhető hatóanyagok vannak benne, itthon meg nincs igazán semmi értelmes. Felhasználói oldalról kb. ugyanez, tetézve a kétes eredetű csodadiéta és más gyógy-appokkal.
süti beállítások módosítása